Ο Σπανούλης δεν ήθελε άλλο ματς!

Αντώνης Κατσίκης
Ο Σπανούλης δεν ήθελε άλλο ματς!

bet365

Ο Βασίλης Σπανούλης είδε την παρέα του να δυσκολεύεται για 25' κόντρα στον ΠΑΟΚ και ανέλαβε δράση. Ο αρχηγός των Πειραιωτών οδήγησε την ομάδα του στη νίκη (68-61) και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Πειραιά νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς τον ΠΑΟΚ και τώρα ετοιμάζεται για τους ημιτελικούς με τον Πανιώνιο. Η σειρά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αρχίσει την Τρίτη από το ΣΕΦ και όποια ομάδα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες θα προκριθεί στον τελικό.

Υπενθυμίζουμε πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι τιμωρημένη και έτσι το δεύτερο ματς της σειράς, το οποίο θα γίνει στο κλειστό της οδού Αρτάκης, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Όσο για το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης για 25' λεπτά (37-37) με τους Νίκο Καλλέ και Νίκο Παππά να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά κάπου εκεί ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε δράση και... καθάρισε για την παρέα του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος από τον ΠΑΟΚ και έχει τέτοιο βάθος στον πάγκο του που ήταν σχεδόν αδύνατο να χάσει το παιχνίδι καθώς οι Θεσσαλονικείς ήταν αναμενόμενο να μην αντέξουν δεύτερο παιχνίδι μέσα σε 48 ώρες και στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν να μένουν από δυνάμεις. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, όσο είχαν δυνάμεις, ήταν κοντά στο σκορ, αλλά στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο φάνηκε η διαφορά του ρόστερ των δύο ομάδων.

ΜVP: Ο Βασίλης Σπανούλης. Προφανώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε στο μυαλό του να χρησιμοποιήσει λίγο τον αρχηγό της ομάδας του, κάτι που έκανε και πριν δύο ημέρες στο ΣΕΦ, αλλά ο Σέρβος προπονητής έβλεπε πως χωρίς τον 28χρονο γκαρντ, οι Πειραιώτες είχαν πρόβλημα. Έτσι, τον άφησε στο τρίτο δεκάλεπτο στο παρκέ και εκείνος έδειξε πως μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του. Ο διεθνής γκαρντ της ομάδας του Πειραιά με εφτά συνεχόμενους πόντους σε δύο λεπτά, έδειξε στους συμπαίκτες του τον δρόμο της... πρόκρισης.

AΦΑΝΤΟΣ: Ο Ούρος Ντούβνιακ. Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα με αποτέλεσμα να κάνει περισσότερο κακό στην ομάδα του παρά καλό στα περίπου 20 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Ο Ντούβνιακ ήταν αυτός που μάρκαρε τον Σπανούλη όταν ο Λαρισαίος γκαρντ των Πειραιωτών... πήρε φωτιά.

ΚΕΥ POINT: Το ξέσπασμα του Βασίλη Σπανούλη στο τελευταίο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είδε πως η παρέα του δυσκολευόταν κόντρα στον ΠΑΟΚ και έτσι με προσωπικές ενέργειες και εφτά συνεχόμενους πόντους βοήθησε την ομάδα του να ξεφύγει από το 37-37 με +14 (55-41) κάνοντας ένα επιμέρους 18-4. Ο Λαρισαίος γκαρντ δεν βοήθησε μόνο με τους προσωπικούς του πόντους, αλλά και με τη δημιουργία του καθώς με δύο ασίστ στο ίδιο διάστημα έδωσε τέσσερις εύκολους πόντους στον Ντόρσεϊ.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Δεν ήταν πολλοί οι φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο κλειστό της Πυλαίας. Άλλωστε όλοι γνώριζαν πως ο Ολυμπιακός ήταν σχεδόν αδύνατο να ηττηθεί, αλλά όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες απόλαυσαν ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες και χειροκρότησαν για τελευταία φορά τη φετινή σεζόν τους παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Δεκάλεπτα: 20-20, 31-37, 46-55,61-68

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς, Στίγκερς 5 (1), Άλεξιτς 5 (8ριμπ), Ντούβνιακ 5 (1), Ντικούδης 12 (1), Πέτγουεϊ 4 (8ριμπ), Παππάς 15 (1τριπ, 5ασ), Γιαννακίδης 2, Καλλές 13, Τσακαλέρης, Καλαμπάκας.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 9, Άντιτς 12 (1/6τριπ), Σπανούλης 15 (4ασ), Ντόρσεϊ 11 (8ριμπ, 2κλεψ, 2λαθ, 2κοψ), Πελεκάνος 4, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 6, Σλούκας 3.

Παίξε live στοίχημα στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην betoto

 

Τελευταία Νέα