Μπορούσε και… διπλό

Gazzetta team
Μπορούσε και… διπλό

bet365

Αν μιλούσαμε για τάβλι και όχι για μπάσκετ, τότε ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πάρει… διπλό το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 81-53 και έκαναν το 1-0 στη σειρά.

Δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων το Σάββατο στην Πυλαία με τους Πειραιώτες να δείχνουν έτοιμοι να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά κάνοντας το 2-0. Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες οι Σπανούλης και Άντιτς. Πήρε και πάλι αρκετό χρόνο συμμετοχής ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Όσο για το παιχνίδι, η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 40 πόντους (61-21) στο 21’, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς άφησαν το πόδι από το… γκάζι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο μήνα και κάθε παιχνίδι που περνάει γίνεται και καλύτερος. Εκτός των άλλων, οι Πειραιώτες έχουν αγωνιστικό ρυθμό, την ίδια στιγμή που ο «Δικέφαλος» είχε να δώσει επίσημο αγώνα περίπου έναν μήνα. Αν λοιπόν συνυπολογίσει κανείς σε όσα προαναφέραμε και το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι τουλάχιστον τρεις κλάσεις ανώτεροι από τους Θεσσαλονικείς, μπορεί να καταλάβει γιατί ο Ολυμπιακός νίκησε τόσο εύκολα.

ΜVP: Ο Πέρο Άντιτς. Ο Σκοπιανός φόργουορντ έκανε σχεδόν το… τέλειο ματς. Μπήκε στο ματς «καυτός» και βοήθησε και αυτός ώστε η διαφορά να… εκτοξευτεί σε διαστημικά επίπεδα από το δεύτερο κιόλας δεκάλεπτο. Μάλιστα ο Σκοπιανός φόργουορντ δεν έχασε ούτε σουτ όση ώρα βρέθηκε στο παρκέ.

AΦΑΝΤΟΣ: Ο Μιχάλης Γιαννακίδης. Ο Σούλης Μαρκόπουλος περιμένει πολλά από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, αλλά ο Έλληνας πλέι μέικερ ήταν πολύ κακός το απόγευμα της Πέμπτης στο ΣΕΦ, σχεδόν… εξαφανισμένος.

ΚΕY POINT: Το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Άπαντες γνώρισαν πως ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο φαβορί πριν το ματς, αλλά στο πρώτο εξάλεπτο όλοι κατάλαβαν πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει θα μπορέσει να είναι ούτε καν ανταγωνιστικός. Η διαφορά μετά από τρία λεπτά αγώνα ήταν στο +14 (14-) με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 34-6. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να φτάσουν με τίποτα στο καλάθι των «ερυθρολεύκων» με το ημίχρονο να τελειώνει 57-21 και ουσιαστικά το παιχνίδι να τελειώνει πριν καν αρχίσει.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 2000 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο ΣΕΦ και απόλαυσαν την φοβερή μπασκετική παράσταση των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Δεκάλεπτα: 34-6 , 57-21, 72-37, 81-53

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 4, Άντιτς 18 (4/4), Σπανούλης 12 (3),Βασιλόπουλος 4, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 4, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 10 (2), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 4, Σλούκας 5 (1).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 4, Στίγκερς 3 (1), Αράπης 2, Άλεκσιτς6 (1), Ντούβνιακ 1, Ντικούδης 10, Πέτγουεϊ, Παππάς 6, Γιαννακίδης 3, Καλλές 7, Καλαμπάκας 6 (1), Τσακαλέρης 4.

 

Τελευταία Νέα