Ποια πρωτιά; Ο «Βασιλό»

Gazzetta team
Ποια πρωτιά; Ο «Βασιλό»

bet365

Ο Ολυμπιακός νίκησε 83-57 τον Ηλυσιακό, σφράγισε την πρωτιά στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, αλλά η είδηση είναι η επανεμφάνιση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου μετά από 14 μήνες απουσίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά έδειξαν. τέσσερα πρόσωπα στο παιχνίδι με την ομάδα των Ιλισίων. Ένα φανταστικό, στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, ένα καλό, στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου και ένα κακό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι φωνές του Ντούσαν Ίβκοβιτς στα αποδυτήρια έπιασαν τόπο και έτσι ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μια εύκολη νίκη.


Φυσικά η είδηση είναι η επανεμφάνιση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου μετά από 14 μήνες απουσίας. Ο Έλληνας φόργουορντ πάτησε και πάλι παρκέ μετά από πολύμηνη απουσία στο 33' του ματς και δύο λεπτά αργότερα πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι. Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν στην πρώτη φάση των πλέι οφ τον ΠΑΟΚ με πλεονέκτημα έδρας με το νικητή να κρίνεται στις δύο νίκες.

Όσο για τον Ηλυσιακό, η χρονιά έκλεισε άσχημα με μια βαριά ήττα και χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ήθελε το «διπλό» ώστε να «σφραγίσει» την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Και το πήρε. Φυσικά ο Ολυμπιακός νίκησε γιατί είναι κλάσεις ανώτερος από την ομάδα των Ιλισίων που ουσιαστικά δεν είχε κίνητρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά το πάλεψε και με το παραπάνω.

ΜVP: Ο Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου γιατί εκτός από τα εξαιρετικά του στατιστικά και την πολύ καλή του απόδοση, έδειξε να είναι ο πιο ορεξάτος παίκτης της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Αμερικανός σέντερ έπαιζε λες και ήταν ματς. Final Four και αυτό λέει πολλά.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Νίκος Χατζής. Ο Έλληνας γκαρντ του Ηλυσιακού βρέθηκε σε κάκιστη μέρα, ήταν αρκετά άστοχος και δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού την ομάδα του. Ο έμπειρος γκαρντ δεν ήταν καλός ούτε στην άμυνα με αποτέλεσμα να δεχτεί πολλούς πόντους από τον προσωπικό του αντίπαλο και έτσι ο Κώστας Φλεβαράκης τον απέσυρε στον πάγκο και δεν του έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής.

ΚΕΥ POINT: Το πρώτο τετράλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και με επιμέρους 13-1, ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς καθώς ο Ηλυσιακός στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έδειξε ικανός να προβληματίσει τους Πειραιώτες, κάτι που είχε κάνει και στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ.

AΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Μηδενική. Και αυτό γιατί το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών αφού η ομάδα των Ιλισίων δεν κατάφερε να σφραγίσει τα εισιτήρια. Έτσι, στις εξέδρες του κλειστού των Ιλισίων βρέθηκαν περίπου 35 άτομα, αφού τόσοι προβλέπεται να είναι από τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ.

Δεκάλεπτα: 11-23, 28-33, 36-54, 57-83
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Παπανικολόπουλος 11 (1), Νάνα 9, Χατζής, Αποστολίδης 3 (1), Τόμπσον 19 (3), Κασελάκης 4, Τσαπρούνης 2, Τσιάκος 2, Γαλιώτος 7.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 12, Λο 7 (1), Άντιτς 6 (1), Σπανούλης 5 (1), Ντόρσεϊ 2, Παπαδόπουλος 10 Κέσελ 11 (3), Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 9 (3), Σλούκας 3.

 

Τελευταία Νέα