Δεν Καβάλ... ησε καλάμι

Gazzetta team
Δεν Καβάλ... ησε καλάμι

bet365

Ο Ολυμπιακός έπαιξε κόντρα στην Καβάλα σαν να μην πήρε ποτέ την πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη με 85-60 δείχνοντας να έχουν ξεχάσει Σιένα και Πόλη.

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν στο παρκέ με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγαλειώδη πρόκριση επί της Σιένα στο Final Four της Κωνσταντινούπολης και στα πρώτα 15’ του αγώνα κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά στο +31 (45-14) δείχνοντας να έχουν ξεχάσει τη Σιένα και να μην σκέφτονται καν την Πόλη. Παπανικολάου, Σπανούλης και Μάντζαρης έδωσαν το σύνθημα, οι υπόλοιποι ακολούθησαν και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη και παρέμειναν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από 25 αγωνιστικές. Πλέον, με νίκη επί του Ηλυσιακού την τελευταία αγωνιστική (Μ. Τετάρτη στα Ιλίσια) «σφραγίζουν» την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είναι… σκάλες ανώτερος από την Καβάλα. Ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστικό ρυθμό, σε αντίθεση με τους παίκτες του Πρίφτη, οι οποίοι έμειναν περίπου δύο εβδομάδες εκτός δράσης. Έτσι, η… χαοτική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων φάνηκε από το πρώτο κιόλας τρίλεπτο με τον Ολυμπιακό να δείχνει πως δεν έχει όρεξη για αστεία.

ΜVP: Ο Κώστας Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ έκανε απίστευτο ματς, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο «Παπ» έβγαλε φοβερή ενέργεια στο παρκέ. Τόση που σε ένα σημείο ζήτησε μόνος του αλλαγή. Ο 21χρονος φόργουορντ φαινόταν σαν να είναι… δύο στο παρκέ. Ορισμένες φορές νόμιζε κανείς πως ήταν σε δύο σημεία ταυτόχρονα.

AΦAΝΤΟΣ: Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς. Ο πλέι μέικερ της Καβάλας… ξέχασε να εμφανιστεί στο ΣΕΦ. Ή μάλλον θα ήταν καλύτερα να το ξέχναγε αφού με όσα-δεν-έκανε στο παρκέ εκνεύρισε τον προπονητή του Δημήτρη Πρίφτη.

ΚΕΥ POINT: Το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού. Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν να δουν την αντίδραση του Ολυμπιακού μετά τα τέσσερα ματς με τη Σιένα. Άλλοι υποστήριζαν πως οι «ερυθρόλευκοι’ θα συνέχιζαν με το πόδι στο γκάζι και άλλοι πως θα εμφανίζονταν… άδειοι μετά από μια τόσο ψυχοφθόρα (σ.σ. από όλες τις απόψεις) σειρά. Τελικά αυτοί που επιβεβαιώθηκαν ήταν οι πρώτοι με τους παίκτες του Ίβκοβιτς να φτάνουν τη διαφορά στο +31 (!!!) στο 15’ (45-14). Με αυτό τους το ξεκίνημα στο ματς οι γηπεδούχοι έστειλαν… μήνυμα στους παίκτες της Καβάλας, οι οποίοι πέταξαν λευκή πετσέτα στο παρκέ.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 1000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ και χειροκρότησαν τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τους παίκτες του για την επική πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. Το εισιτήριο ήταν πολύ φτηνό (σ.σ. 5 ευρώ), αλλά κάτι ο φοβερός καιρός, κάτι η ώρα, κάτι ο μη εμπορικός αντίπαλος… έστειλαν 1000 άτομα στο ΣΕΦ.

Δεκάλεπτα: 25-7, 51-27, 70-43, 85-60

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 4, Σπανούλης 3, Κέσελ 3 (1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Γλυνιαδάκης 4, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 22 (2), Μάντζαρης 5 (1), Σλούκας 16 (2)

Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς , Γκεοργκίεφ 3 (1), Αγγελόπουλος 10 (2), Νταμιάνοβιτς 14, Τέιλορ 12 (1), Στεφανίδης 6, Γεωργάκης 3, Κοστόφ 3 (1), Σίμτσακ 4, Καραποστόλου 5 (1).

 

Τελευταία Νέα