«Δεν είναι στο χέρι μου η παραμονή»

«Δεν είναι στο χέρι μου η παραμονή»

bet365

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε Παναθηναϊκός, ευχήθηκε να φτάσει και 36 χρόνια παρουσίας στην ομάδα, αλλά εξήγησε πως η παραμονή του δεν εξαρτάται απ' τον ίδιο, ούτε απ' το αποτέλεσμα στον 5ο Τελικό, ούτε είναι η ώρα να απαντήσει σχετικά.

«Όπως λένε στα playoffs, νικάς ή πας σπίτι σου. Γι' αυτό αρχίσαμε νευρικά. Δεχτήκαμε εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον. Την ίδια ώρα χάσαμε εύκολα καλάθια, καλάθια που δεν χάνονται. Το τελικό 84-74 δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική εικόνα, γιατί η νίκη κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Ήταν ένα συγκεκριμένο ματς. Ο Ολυμπιακός με νίκη θα έπαιρνε τον τίτλο. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για το πόσο σκληρά αγωνίστηκαν, σκεπτόμενος πώς ήταν ο τρίτος Τελικός, όπου ο Ολυμπιακός πήρε 19 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ τώρα ήταν 44-28 συνολικά. Συγχαρητήρια πολύ περισσότερο στους Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους και Διαμαντίδη, έκαναν πολύ καλή δουλειά κι έδωσαν το παράδειγμα. Είμαι πολύ χαρούμενος που τους προπονώ. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, χαίρομαι που τους προπόνησα. Με αυτούς έγινα καλύτερος προπονητής κι άνθρωπος. Ευχαριστώ και τον κόσμο, μας βοήθησε να νικήσουμε. Τέλος, ο πέμπτος Τελικός είναι κάτι που θέλουν όλοι να δουν. Θα κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας» είπε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, πριν συνεχίσει αναφορικά με το ρόλο που έπαιξε η πίεση για την αναγκαιότητα της νίκης:

«Mατς με ματς παρακολουθούμε πώς παίζουμε. Είδαμε πώς ήταν τα προηγούμενα . Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με μεγαλύτερη ενέργεια, αφού έχει νεότερους παίκτες. Ο Ολυμπιακός δεν έχει σχέση με την ομάδα που ήταν στην αρχή της χρονιάς. Χάρη στην εμπειρία που αποκόμισαν οι παίκτες του και χάρη στη δουλειά με τον προπονητή τους έπαιξαν όπως έπαιξαν. Ήταν απαραίτητο να αγωνιστούμε με τέτοια ενεργητικότητα».

Καλούμενος να απαντήσει στα σενάρια περί παραμονής του, ο 52χρονος Σέρβος απάντησε πως «ειλικρινά, πιστεύω πως ήταν το τελευταίο παιχνίδι μου στο ΟΑΚΑ. Και πιθανότατα στο ΣΕΦ. Δεν εξαρτάται από εμένα. Ποτέ δεν ήταν στο χέρι μου», ενώ πρόσθεσε: «Όχι, δεν θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα στο ΣΕΦ. Η χρονιά μας ήταν εξαιρετική. Χωρίς να συγκρίνω με προηγούμενες χρονιές. Τα αποτελέσματα δεν έχουν καμία σημασία. Να ρωτήσω κι εγώ τώρα: Είναι φυσιολογικό, έπειτα 13 χρόνια στην ίδια ομάδα να είναι η ώρα να τεθεί τέτοια ερώτημα;».

Κάπου εκεί δέχτηκε παρέμβαση δημοσιογράφου, που του επισήμανε πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι 25 χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Θέλω 36 χρόνια εγώ, δεν έχω πρόβλημα. Δεν είναι δική μου απόφαση. Αισθάνομαι ως Παναθηναϊκός. Δεν είναι μία απλή σχέση ομάδος με προπονητή» κατέληξε.

 

Τελευταία Νέα