Επηρεασμένος , αλλά όχι νικημένος

Gazzetta team
Επηρεασμένος , αλλά όχι νικημένος

bet365

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 73-64 τον Πανιώνιο όντας κακός όμως, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. «Βράζουν» στον Πανιώνιο με τη διαιτησία.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε επηρεασμένος από τον χαμένο τελικό του προηγούμενου Σαββάτου και έτσι για 28 λεπτά ήταν πολύ κακός. Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και έπαιξαν μπάσκετ μόνο για ένα πεντάλεπτο (28-33’) που ήταν αρκετό για να πάρουν το παιχνίδι . Έτσι το +2 του Πανιωνίου (54-52) έγινε +12 για τον Ολυμπιακό (66-54) μέσα σε τέσσερα λεπτά. Από την άλλη η ομάδα της Νέας Σμύρνης στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο ΣΕΦ με τους ανθρώπους της ομάδας, όμως, να «βράζουν» με τη διαιτησία των Μπήτη, Γεωργιάδη, Βαρδάλου.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Κατάφερε μετά από 28 λεπτά να αφήσει πίσω του τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου. Όταν το έκανε αυτό, έπαιξε το μπάσκετ που συνηθίζει στην έδρα του και ουσιαστικά επέβαλε τους κανόνες του στο παρκέ. Είχε σε καλή μέρα Λο και Πρίντεζη και πήρε το ματς απέναντι σε έναν μαχητικό Πανιώνιο.

ΜVP: Ο Έισι Λο. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, αν και μπήκε για να δει σε τι κατάσταση είναι ενόψει Σιένα, χρειάστηκε να μείνει στο παρκέ για περισσότερη ώρα αφού οι Πειραιώτες δεν είχαν σε καλή μέρα τα γκαρντ τους. Ο αριστερόχειρας πλέι μέικερ βρέθηκε σε καλή μέρα και βοήθησε να ξεκολλήσει ο Ολυμπιακός στο πεντάλεπτο που έστειλε τη διαφορά στο +12.

AΦΑΝΤΟΣ: Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Ο γκαρντ/φόργουορντ του Πανιωνίου δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον κράτησε για αρκετή ώρα στο παρκέ. Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ, όμως, δεν βρήκε ποτέ ρυθμό παραμένοντας… άφαντος.

ΚΕΥ POINT: Το πεντάλεπτο 28-33’ ήταν που έκρινε τα πάντα στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 54-52 στο 28’, αλλά αυτό λειτούργησε ως… ξυπνητήρι για τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, οι οποίοι με σερί 14-0 κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +12 (66-54) και ο Πανιώνιος δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει ουσιαστικά στη διεκδίκηση της νίκης.

AΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Στο ΣΕΦ βρέθηκαν περίπου 300 φίλοι της ομάδας του Πειραιά σε ένα ματς που μάλλον δεν βοήθησε ούτε η ώρα, αλλά ούτε και η μέρα για μεγαλύτερη προσέλευση. Άλλωστε το ματς ήταν και τηλεοπτικό. Όσοι, όμως, το παρακολούθησαν από τις εξέδρες του φαληρικού σταδίου, σίγουρα το ευχαριστήθηκαν.

Δεκάλεπτα: 17-14, 37-31, 58-54, 73-64

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Λο 9, Άντιτς 1, Σπανούλης 9, Ντόρσεϊ 8, Κέσελ 9, Πελεκάνος 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 8, Πρίντεζης 14, Μάντζαρης 3, Σλούκας 5.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8, Κιζ 9, Στέφενσον 13, Ντίμπλερ 3, Μπατής 3, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 5, Νάτζφεϊ 12, Παραγυιός 2, Μπάρλος 7.

 

Τελευταία Νέα