Απίθανο! Αναβλήθηκε αγώνας μπάσκετ γιατί οι ομάδες είπαν πως έχασαν τα δελτία για να μην πληρώσουν έξτρα μηνιάτικο

Newsroom
Κύπρος
ΠΑΕΕΚ και Απόλλων δήλωσαν ξαφνικά απώλεια δελτίων προκειμένου να μην μπουν στο τρίτο γύρο του πρωταθλήματος και πληρώσουν τους παίκτες τους.

Η Κύπρος μπορεί να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει όμιλο του Eurobasket 2025, αλλά οι παθογένειες του πρωταθλήματος δεν αφήνουν το άθλημα να... σηκώσει κεφάλι. Την προηγούμενη αγωνιστική η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΠΑΕΕΚ και τον Απόλλωνα αναβλήθηκε επειδή οι και οι δύο ομάδες δήλωσαν πως έχασαν τα δελτία των παικτών.

Πόσο εύκολο είναι να συμβεί αυτό; Φυσικά είναι απίθανο και τελικά πρόκειται για τέχνασμα αφού αμφότερες ήθελαν να ηττηθούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής. Μία ομάδα (δεν έχει διευκρινιστεί ποια το σκέφτηκε πρώτη) δήλωσε πως είχε χάσει τα δελτία και δεν γινόταν να αγωνιστεί κάτι που θα έφερνε την ήττα με 20-0. Μόλις το αντιλήφθηκε ο αντίπαλος ενεργοποιήθηκε και επικαλέστηκε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Τόσο η ΠΑΕΕΚ όσο και ο Απόλλων ήθελαν να χάσουν για να μείνουν εκτός εξάδας στην κατάταξη. Στο πρωτάθλημα της Κύπρου οι πρώτες έξι ομάδες συνεχίζουν καισ ε τρίτο γύρο για περίπου 40 μέρες επιπλέον δράσης. Ωστόσο οι δύο συγκεκριμένες ομάδες ήθελαν να αποφύγουν να πληρώσουν παίκτες και προπονητές για αυτόν τον επιπλέον μήνα (και κάτι).

Βέβαια τώρα έχουν μπλέξει για τα καλά αφού θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στη δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ, Ανδρέας Μουζουρίδης μίλησε στην Digital TV και την εκπομπή «Στην Κερκίδα». Συγκεκριμένα ανέφερε, «Εξέλιξη που δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο αυτό είναι δεδομένο. Πέραν του ότι έχουν γίνει παραπτώματα τα οποία αφορούν τον αθλητικό δικαστή και τον πειθαρχικό εισαγγελέα της Ομοσπονδίας. Ο αγώνας και οι ομάδες που εμπλέκονται θα ακολουθήσουν την διαδικασία της εκδίκασης του παιχνιδιού. Κατά την άποψη μου εμπίπτουν και θέματα που έχουν να κάνουν με το fair play κυρίως και τον μη σεβασμό προς όλους τους διαγωνιζόμενους, τις ομάδες, τους φιλάθλους. Σημαντικό παράπτωμα το οποίο έγινε και η υπόθεση θ’ ακολουθήσει τον δρόμο της νομικής διαδικασίας. Πέραν από τους κανονισμούς, τίθεται θέμα ηθικής, Fair Play και μη σεβασμού της Ομοσπονδίας, των υπόλοιπων σωματείων και του αθλήματος».

 

BASKET LEAGUE ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα