Δείτε πως κατασκευάζεται μια Bugatti Chiron (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Δείτε πως κατασκευάζεται μια Bugatti Chiron (vid)
Στο χέρι και με μεγάλη προσοχή φτιάχνεται η Bugatti Chiron, ένα hypercar 1.500 ίππων που ανήκει στα γρηγορότερα, ποιοτικότερα και πιο μοναδικά μοντέλα στον κόσμο.

Είναι πολύ πιθανό να μη δούμε ποτέ από κοντά μια Bugatti Chiron. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ ειδικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει εξωφρενική τιμή, κορυφαία απόδοση και χιλιάδες ώρες μελέτης πριν περάσει στην παραγωγή. Η συναρμολόγησή της είναι εξίσου εντυπωσιακή με το ίδιο το αυτοκίνητο. Κάθε μονάδα φτιάχνεται στις εγκαταστάσεις της Bugatti στη Γαλλία, ενώ ο κινητήρας με τους 16 κυλίνδρους σε διάταξη W, τα τέσσερα τούρμπο, τα 8.0 λίτρα χωρητικότητας και τους 1.500 ίππους, κατασκευάζεται στη Γερμανία και στη συνέχεια, φτάνει στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη μάρκα, υπάρχουν μόνο οκτώ μηχανικοί στον κόσμο που έχουν την πιστοποίηση για να κατασκευάσουν αυτό το μοτέρ, οπότε όλα τους δημιουργούνται από τα δικά τους χέρια. Κάθε κινητήρας αποτελείται από περίπου 3.700 κομμάτια, για αυτό και η παραγωγή τους είναι τόσο περιορισμένη και «αργή», ώστε να γίνεται η διαδικασία με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια. Το φοβερό από όλες τις απόψεις αυτοκίνητο φτιάχνεται στο χέρι και το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω αξίζει να το παρακολουθήσετε όλο, παρά τη μεγάλη του διάρκεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!