Εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι το 2020 το Ακρόπολις

Gazzetta team
Εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι το 2020 το Ακρόπολις
Συνεχίζεται η απαξίωση για το εθνικό μας ράλι, καθώς δεν περιλαμβάνεται oύτε για τον επόμενο χρόνο στο αγωνιστικό ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ERC.

Πρώτα βρέθηκε το Ράλι Ακρόπολις εκτός WRC και ακολούθως εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ERC. Οι όποιες ελπίδες για ένταξη του εθνικού μας ράλι στο ERC για το 2020 εξανεμίστηκαν μετά από επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος ΟΜΑΕ. Η ΟΜΑΕ προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, αναφέροντας ότι εξετάζει σοβαρά εναλλακτική πρόταση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA για την προσθήκη του αγώνα ως αναπληρωματικού στο πρόγραμμα του 2020. Δηλαδή, από κορυφαίος αγώνας του WRC έγινε πλέον το «Ράλι των Θεών» υποψήφιος αναπληρωματικός του σαφώς υποδεέστερου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ERC.

H OMAE υποστηρίζει, ότι είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2018 διαβεβαιώσεις για επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις το 2020 στο αγωνιστικό ημερολόγιο του ERC και ότι είχε εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες οικονομικές προϋποθέσεις. Ωστόσο, κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση ότι καθυστέρησε την προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου στους διεθνείς κανονισμούς της FIA και έτσι χάθηκαν οι χρονικές προθεσμίες για ένταξη του Ακρόπολις στο ERC του 2020.

Όποια και να είναι η αλήθεια, το αποτέλεσμα είναι ότι το Ράλι Ακρόπολις οδεύει προς πλήρη απαξίωση και αυτό λυπεί ιδιαίτερα γενιές ολόκληρες Ελλήνων, που έχουν γαλουχηθεί στα μηχανοκίνητα σπορ με αυτόν τον αγώνα. Αναμένονται πάντως εξελίξεις μετά και το εφετινό φιάσκο!

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!