Η Τesla θα προστατεύει τους μικρούς επιβάτες από τη θερμοπληξία

Gazzetta team
Η Τesla θα προστατεύει τους μικρούς επιβάτες από τη θερμοπληξία
Τέρμα στο εφιαλτικό σενάριο ενός ξεχασμένου παιδιού μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που βράζει κάτω από τον καυτό ήλιο, φιλοδοξεί να δώσει το νέο σύστημα προστασίας το οποίο ζήτησε να κατοχυρώσει η Tesla.

Την έγκριση να διαθέσει μία διαδραστική συσκευή ανίχνευσης κίνησης μικρής εμβέλειας, που θα μπορούσε να αποτρέψει τη θερμοπληξία σε περίπτωση που θα παραμένει το αυτοκίνητο σταματημένο για αρκετή ώρα με μικρό παιδί στην καμπίνα των επιβατών, ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) η Tesla.

Η συσκευή της Tesla θα χρησιμοποιεί τέσσερις κεραίες μετάδοσης και ραντάρ ανίχνευσης κίνησης, το οποίο θα μπορεί να διαβλέπει κάποια κίνηση ακόμη και κάτω από μαλακά υλικά, όπως για παράδειγμα μία κουβέρτα.

Το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορεί να ξεχωρίζει εάν πρόκειται για ανθρώπινο οργανισμό ή για άψυχο πράγμα. Με τους προηγμένους αισθητήρες θα γίνεται ακριβής μέτρηση των διαστάσεων των επιβατών, ώστε να εξακριβώνεται αν πρόκειται για ενήλικες ή για παιδιά.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, επειδή με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται ταυτόχρονα και αυτόματη προσαρμογή της λειτουργίας των αερόσακων στα μέτρα των παιδιών ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικότερα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Οι αρμόδιες Αρχές έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν έως τις 21 Σεπτεμβρίου ενδεχόμενες ενστάσεις για τη χρήση του καινοτόμου συστήματος από την Tesla, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστόν πότε σκοπεύει να εφοδιάσει η αμερικανική μάρκα τα οχήματά της με αυτό.

To σύστημα της Tesla κατά της θερμοπληξίας των σκυλιών.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η Tesla εξοπλίζει εδώ και μερικά χρόνια τα μοντέλα της με ένα ειδικό πρόγραμμα αυτόματης ρύθμισης της θερμοκρασίας στο εσωτερικό τους, όταν έχει αφήσει ο οδηγός μέσα στο παρκαρισμένο όχημα έναν σκύλο. Στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων εμφανίζεται τότε η ένδειξη για τους επιβάτες, ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν επειδή το σκυλάκι τους νιώθει όμορφα χάρη στη σωστή θερμοκρασία που έχει επιλέξει το κλιματιστικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!