Τα 10 μοντέλα πρωταθλητές πωλήσεων τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Gazzetta team
Τα 10 μοντέλα πρωταθλητές πωλήσεων τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα
Η ελληνική αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων σημείωσε περίπου 20% αύξηση πωλήσεων τον εφετινό Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό και νέα μοντέλα έκαναν την εμφάνισή τους στο top 10 των πιο δημοφιλών εμπορικά.

Το Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε αρκετές νέες εισόδους στο top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της ελληνικής αγοράς. Το νέο Hyundai i10, το επίσης πολύ πρόσφατο Peugeot 2008 αλλά και η Μercedes Α - Class στην εμπορική της ωριμότητα, δείχνουν μια ιδιαίτερη δυναμική.

Από τις μάρκες η Toyota έχει τη μερίδα του λέοντος με 3 μοντέλα στις 10 πρώτες θέσεις των ταξινομήσεων, ο λέων της Peugeot ακολουθεί δυναμικά με 2 μοντέλα και τις υπόλοιπες θέσεις μοιράζονται οι Citroen, Hyundai, Renault, Mercedes και Opel.

Hyundai i10, 200 πωλήσεις

Hyundai i10, 200 πωλήσεις

Toyota Aygo, 203 πωλήσεις

Toyota Aygo, 203 πωλήσεις

Citroen C3, 207 πωλήσεις

Citroen C3, 207 πωλήσεις

Renault Clio, 212 πωλήσεις

Renault Clio, 212 πωλήσεις

Peugeot 2008, 216 πωλήσεις

Peugeot 2008, 216 πωλήσεις

Mercedes A – Class, 227 πωλήσεις

Mercedes A – Class, 227 πωλήσεις

Toyota C-HR, 229 πωλήσεις

Toyota C-HR, 229 πωλήσεις

Toyota Yaris, 242 πωλήσεις

Toyota Yaris, 242 πωλήσεις

Opel Corsa, 243 πωλήσεις

Opel Corsa, 243 πωλήσεις

Peugeot 208, 255 πωλήσεις

Peugeot 208, 255 πωλήσεις

Ολοκαίνουριο το μικρότερο των Hyundai, άλλαξε εκ βάθρων εντός του 2020 διατηρώντας ωστόσο τους κινητήρες των 1.0 και 1.2 λίτρων. Καλύτεροι χώροι, εξαιρετικός εξοπλισμός για την κατηγορία και κορυφαία ποιότητα κατασκευής, του έδωσαν πολύ γρήγορα την εισαγωγική θέση στο top 10 του Σεπτεμβρίου.

Εντός του 2020 το μικρότερο των Toyota ξεπέρασε το Fiat Panda σε ταξινομήσεις και στέκεται αγέρωχο στην κορυφή της κατηγορίας Α. Πολύ οικονομικό και αξιόπιστο, δικαίως κερδίζει τις προτιμήσεις των νέων, κυρίως, οδηγών.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της Citroen μόλις ανανεώθηκε. Παρότι είναι κοντά μας από το 2017 παραμένει εξαιρετικό σχεδιαστικά και αρέσει. Έχει πολλές εκδόσεις, μεγάλους χώρους και προσιτές τιμές. Οπότε, το top ten ήταν μονόδρομος.

Το δημοφιλές Clio κατάφερε το Σεπτέμβριο να μπει στο top 10 των πωλήσεων με το σπαθί του. Η νέα του έκδοση που ξεκίνησε τις πωλήσεις της μόλις πέρυσι είναι όμορφη, άνετη, πολύ καλά εξοπλισμένη και σε λογικές τιμές.

Μπορεί το μικρότερο SUV της μάρκας να αποκαθήλωσε το μεγαλύτερο 3008 από τo top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της αγοράς, το αξίζει όμως και με το παραπάνω. Κορυφαία αισθητική και ποιότητα, συνδυάζονται με πολλές εκδόσεις εξοπλισμών και κινητήρων.

Το μικρομεσαίο premium μοντέλο κερδίζει συνεχώς δυναμική και μοιραία βρέθηκε στην κορυφή μετά το δεύτερο μισό του 2020. Οι πωλήσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές για το κόστος του, τέτοιες όμως είναι και οι προδιαγραφές του, με αποτέλεσμα να κερδίζει τη μάχη και του value for money πάντα σε σύγκριση με τους premium ανταγωνιστές του.

Ανανεώθηκε πρόσφατα το ρηξικέλευθο SUV της Toyota και φαίνεται πως κερδίζει ακόμα περισσότερους θιασώτες. Πολύ δημοφιλής η full hybrid εκδοχή του, στην οποία μέχρι πρότινος δεν είχε ανταγωνισμό.

Στο εννεάμηνο παραμένει πρώτο, ωστόσο το Σεπτέμβριο έπεσε από την κορυφή, καθώς πλέον υπάρχει διαθέσιμο μόνο το νέο μοντέλο και οι παραδόσεις του δεν είναι ακόμα απρόσκοπτες. Πλέον έχει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, αλλά μάλλον θα επιστρέψει σύντομα στην πρώτη θέση.

Ολοκαίνουριο, το Corsa έκοψε κάθε δεσμό με το παρελθόν του χωρίς όμως να χάσει τη δημοφιλία του. Προσιτό και με πολλές εκδόσεις, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με την ονομασία Corsa-e.

Ολοκαίνουριο και εντελώς διαφορετικό από τον προκάτοχό του, το νέο 208 παραμένει αντίστοιχα πετυχημένο. Εκτός από τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με τον κωδικό e-208, που επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.