Το νέο Hummer της Kia φορά «στολή παραλλαγής» (pics & vid)

Gazzetta team
Το νέο Hummer της Kia φορά «στολή παραλλαγής» (pics & vid)
Η Κia εξελίσσει ένα νέο στρατιωτικό όχημα στα πρότυπα του γνωστού μας Hummer, που αποκάλυψε σε έκθεση αυτοκινήτου και το οποίο θα κυκλοφορήσει κανονικά και σε πολιτική έκδοση για το ευρύτερο αγοραστικό κοινό.

Το αμερικανικό HMMWV (Humvee), γνωστότερο με το ‘’πολιτικό’’ όνομα Hummer, βρήκε πολλούς μιμητές ανά τον κόσμο, καθώς το αντέγραψαν αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων. Αυτό συνέβη και στη Νότια Κορέα με το μοντέλο ΚLTV (Kia Light Tactical Vehicle) της Kia, που εφαρμόζει με αρκετά πιστό τρόπο την αυθεντική συνταγή του Ηummer, τόσον σχεδιαστικά όσο και τεχνικά.

To πρωτότυπο του νέου Kia KLTV αποκαλύφθηκε το προηγούμενο φθινόπωρο.

Το φθινόπωρο του 2020 ανακοίνωσε η Kia, ότι εξελίσσει τη νέα γενιά του KLTV, η οποία θα συνεχίσει να πατάει πάνω στο πάτωμα του Kia Mohave, όπως και η προηγούμενη. Το Mohave είναι ένα SUV πολυτελείας με περίπου πέντε μέτρα μήκος και σκαλωτό πλαίσιο, το οποίο κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ με την ονομασία Borrego, ωστόσο τώρα πλέον διατίθεται μόνον στην ασιατική και στη ρώσικη αγορά. Αν θέλουμε να το περιγράψουμε λίγες λέξεις, αποτελεί την XL εκδοχή του Kia Sorento.

To SUV Kia Mohave, πάνω στο οποίο βασίζεται το KLTV.

Τώρα αποκάλυψε η Kia για πρώτη φορά το νέο KLTV παραγωγής στη στρατιωτική έκθεση ΙDEX, που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι Κορεάτες παρουσίασαν μία εκδοχή διπλοκάμπινου Pick-up με ανοιχτή καρότσα πίσω για τη μεταφορά προσωπικού. Η Kia έδειξε επίσης το γυμνό σασσί του νέου KLTV, για να περιγράψει τις δυνατότητες συνδυασμού του με διαφορετικού τύπου επικαθήμενα αμαξώματα, ακόμη και με θωρακισμένες παραλλαγές.

To γυμνό σασσί του νέου οχήματος της Kia.

Σύμφωνα με την Kia, το νέο της όχημα θα είναι σε θέση να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως τριών τόνων, κάτι ασυνήθιστα υψηλό για τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ στην ανοιχτή καρότσα του θα μπορούν να καθίσουν έως δέκα άτομα.

To σημερινό Kia KLTV μοιάζει πολύ με το γνωστό μας Hummer.

Το νέο Kia KLTV θα εφοδιάζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα 225 ίππων και αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 5, δηλαδή ουσιαστικά με τον ίδιο τρίλιτρο V6 του Borrego, από το οποίο θα προέρχεται και το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ ταχυτήτων. Επιπρόσθετα, θα διαθέτει το νέο στρατιωτικό όχημα και μπλοκέ διαφορικό σε κάθε άξονα, ενώ οι άνθρωποι της Kia σχεδιάζουν να διευρύνουν την παραγωγή του και με πολιτικές εκδόσεις.

Οι Κορεάτες άρχισαν ήδη τις δοκιμές με τα πρωτότυπα μοντέλα, ενώ στόχος τους ήταν να ξεκινήσουν έως το 2024 με την παραγωγή του νέου KLTV σε στρατιωτική και σε πολιτική εκδοχή. Τα πλάνα τους περιλαμβάνουν ακόμη και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, όπως επίσης και μοντέλα με ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!