To δημοφιλές Fiat Punto επιστρέφει δριμύτερο

Gazzetta team
To δημοφιλές Fiat Punto επιστρέφει δριμύτερο
Ο νέος όμιλος Stellantis φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το comeback του δημοφιλούς Fiat Punto με ένα μοντέλο νέας γενιάς που θα βασίζεται στο πάτωμα του Opel Corsa και θα εφοδιάζεται με κινητήρες 75 έως 130 ίππων, ενώ η μάσκα του θα υιοθετεί τον σχεδιασμό του ανανεωμένου Tipo.

H δημιουργία του ομίλου Stellantis μέσω της συγχώνευσης της Fiat Chrysler Automobiles και της PSA φαίνεται ότι θα επαναφέρει στη ζωή ένα πολύ δημοφιλές μοντέλο. Πρόκειται για το Fiat Punto, το οποίο ετοιμάζεται για το μεγάλο comeback, ώστε να καλύψει το κενό της ιταλικής μάρκας στη δημοφιλέστατη κατηγορία supermini. Μέχρι τώρα ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο η έλλειψη ενός σύγχρονου πατώματος για την κατηγορία B-Segment, ωστόσο αυτό ξεπεράστηκε, καθώς διαθέτει κάτι ανάλογο ο νέος όμιλος Stellantis.

To επόμενο Punto θα βασίζεται στο πάτωμα του Opel Corsa και θα κυκλοφορήσει και ηλεκτροκίνητο.

Ετσι το Fiat Punto επόμενης γενιάς θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Peugeot 208 και το Opel Corsa, ενώ θα εφοδιάζεται και με την ίδια γκάμα τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων με αποδόσεις μεταξύ 75 και 130 ίππων. Θεωρείται βέβαιο, ότι θα υπάρξει και αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση με τον γνωστό ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων που χρησιμοποιούν ήδη διάφορα μοντέλα της πρώην PSA.

Στροφή στα supermini

H μετατόπιση της Fiat προς την κατηγορία supermini είχε ανακοινωθεί περί τα τέλη του 2019 και θεωρείται λογική, καθώς τα μοντέλα B-Segment γνωρίζουν μεγάλη ζήτηση σε αντίθεση με τα μικρά μοντέλα πόλης που βρίσκονται σε καθοδική πορεία. Εξάλλου στα μίνι θεωρείται η Fiat πλήρης, καθώς προσφέρει τα δημοφιλή Panda και 500 σε μία μεγάλη γκάμα αμαξωμάτων και κινητήρων, οπότε θα της έρθει κουτί η αναβίωση του Punto.

Τον σχεδιασμό της μάσκας του Fiat Tipo θα υιοθετήσει το νέο Punto.

To νέο Punto θα είναι ένα κομψό μοντέλο με πολλά σχεδιαστικά στοιχεία του μεγαλύτερου Tipo στη μάσκα του, τα οποία θα του προσδίδουν δυναμική και θα το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο. Η Fiat θα παίξει τον ρόλο της προσιτότερης μάρκας εντός του ομίλου Stellantis, οπότε εκτιμάται ότι οι τιμές του νέου Punto θα ξεκινούν χαμηλότερα από τις αντίστοιχες των Opel Corsa και Peugeot 208, δηλαδή περίπου από τις 13.000 ευρώ.

Μία πρώτη γεύση του νέου supermini των Ιταλών μας δίνει και το ψηφιακό σκίτσο που δημοσιεύουμε σήμερα και προέρχεται από ανεξάρτητο σχεδιαστή και συνεργάτη του γνωστού ιστότοπου www.motor1.com.

Η ύπαρξη ενός έτοιμου πατώματος εκτιμάται ότι θα επιταχύνει δραστικά τη διαδικασία εξέλιξης του Punto επόμενης γενιάς και έτσι υπολογίζουμε, ότι θα κυκλοφορήσει σε περίπου μία διετία από σήμερα στην αγορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!