Nissan Office Pod Concept: Ενα γραφείο που πάει παντού (pics)

Gazzetta team
Nissan Office Pod Concept: Ενα γραφείο που πάει παντού (pics)
To lockdown μας έχει σπάσει τα νεύρα, η εργασία από το σπίτι έχει γίνει…ψυχοπλακωτική, όμως η Nissan βρήκε τη λύση για μεγαλύτερη ποικιλία στη ζωή μας εν μέσω κορονοϊού με ένα αυτοκινούμενο όχημα που έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονο γραφείο και σε μεταφέρει παντού!

Στο εφετινό Tokyo Motor Show, που πραγματοποιήθηκε μόνον ψηφιακά, παρουσίασε η Nissan το ιδανικό όχημα για τηλεεργασία και…χαρά, καθώς το Office Pod Concept προσφέρει όλα τα κομφόρ ενός υπερμοντέρνου γραφείου, ενώ ταυτόχρονα πηγαίνει παντού.

Με άλλα λόγια, μπορείς να το οδηγήσεις σε μία ακρογιαλιά, σε ένα βουνό, ή απλά σε ένα πάρκο και να εργαστείς σε ένα φυσικό περιβάλλον εκτός σπιτιού, σπάζοντας έτσι τη μονοτονία της καθημερινότητας και τους αποκλεισμούς που μας έχει επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού.

Βάση του συγκεκριμένου πρωτότυπου οχήματος αποτελεί το Nissan NV 350 Caravan, το οποίο διατίθεται μόνον στις ασιατικές αγορές, ενώ πυρήνας του είναι μία πτυσσόμενη θέση εργασίας με ηλεκτρονικό υπολογιστή, πληκτρολόγιο και ορθοπεδικό κάθισμα, η οποία ανοίγει και μαζεύεται σα φυσούνα μέσω ειδικής εφαρμογής του κινητού μας.

Τα κρύσταλλα των παραθύρων στο τμήμα του αμαξώματος που λειτουργεί ως γραφείο ρυθμίζονται πιο φιμέ, ανάλογα με την ένταση της ηλιοφάνειας και την επιθυμία του εργαζόμενου να μην εκτίθεται σε δημόσια θέα. Στο ντουλαπάκι του συνοδηγού υπάρχει ειδικός υπεριώδης φωτισμός που απολυμαίνει μικρότερα αντικείμενα, όπως π.χ. κινητά τηλέφωνα, για προστασία από τον Covid-19.

Φυσικά δεν λείπει από τον εξοπλισμό του τροχήλατου γραφείου μία υπερσύγχρονη καφετιέρα, για να κρατάει ψηλά το εργασιακό φρόνημα!

Να πούμε επίσης ότι η Nissan εφοδίασε το πρωτότυπο όχημά της με τρακτερωτά ελαστικά εκτός δρόμου, ώστε να είναι σε θέση να πάρει στην κυριολεξία τα βουνά και να προσφέρει καλή οξυγόνωση, άρα και ποιοτικότερα αποτελέσματα στην εργασία.

Eπίσης, μετέτρεψε την οροφή σε κανονική ταράτσα για χαλάρωση και ξεκούραση μετά το πέρας της…βάρδιας. Οι Ιάπωνες δεν προβλέπεται να περάσουν πάντως στην παραγωγή του Office Pod Concept, προς απογοήτευσή μας οφείλουμε να ομολογήσουμε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!