H MINI ανανεώνει το αειθαλές Cooper (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
H MINI ανανεώνει το αειθαλές Cooper (pics & vid)
Η τρίτη γενιά του σύγχρονου MINI Cooper περνά από έναν ελαφρύ ανασχεδιασμό προκειμένου να παραμείνει στην επικαιρότητα ως ένα μοντέρνο lifestyle αυτοκίνητο.

Το MINI Cooper ανήκει στα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της αυτοκίνησης και παράλληλα, τα στοιχεία έχουν δείξει ότι οι σύγχρονες εκτελέσεις του αρέσουν πάρα πολύ στους αγοραστές. Η ΜΙΝΙ λοιπόν αποφάσισε να δώσει μια νέα πνοή στην τρίτη γενιά του «νέου» MINI. Προς το παρόν η ανανέωση αφορά τη hatchback έκδοση τόσο με τρεις, όσο και με πέντε πόρτες, αλλά και την Cabrio εκδοχή.

Το F56 λοιπόν, η τρίτη γενιά του Cooper, παρουσιάστηκε το 2014 και στις αρχές του 2018 έγινε ακόμη ένα μικρό facelift. Πλέον η ανανέωση περιλαμβάνει ακόμη περισσότερα στοιχεία, ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί «φρέσκο» στην αγορά για ακόμη δύο με τρία χρόνια. Οι αλλαγές εντοπίζονται σε πολλά σημεία. Αρχικά, η μάσκα μεγάλωσε σημαντικά. Το εξάγωνο σχήμα της καταλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο χώρο του εμπρός μέρους. Τα φανάρια απέκτησαν σκούρο φόντο για να δείχνουν πιο επιθετικά και οι προβολείς ομίχλης καταργήθηκαν.

Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Το ανανεωμένο MINI θα προσφέρεται με πέντε νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου και τρία νέα χρώματα για το αμάξωμα. Περνώντας στο εσωτερικό αμέσως παρατηρούμε ότι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που έχουμε δει στο ηλεκτρικό MINI περνά και στις υπόλοιπες εκδόσεις. Το τιμόνι είναι επίσης νέο, με ανασχεδιασμένα χειριστήρια επάνω του και το ταμπλό έχει δεχτεί έναν μικρό ανασχεδιασμό με «χωνευτούς» τους αεραγωγούς στο διακοσμητικό πάνελ. Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκει πλέον και η μεγάλη κεντρική οθόνη με διαγώνιο 8,8 ιντσών.

Ενώ οι αλλαγές στην εμφάνιση του MINI είναι πολλές, η γκάμα βενζινοκινητήρων παραμένει η ίδια. Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων έρχεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος, με 75, 102 και 136 ίππους στην τούρμπο εκδοχή του και ο τετρακύλινδρος των 2.0 λίτρων αποδίδει με τούρμπο από 178 έως 231 ίππους για τις εκδόσεις S και John Cooper Works αντίστοιχα. Το νέο, είναι ότι καταργούνται οι ντίζελ επιλογές. Η μόνη μη βενζινοκίνητη επιλογή είναι η ηλεκτρική Cooper SE που έχει αυτονομία έως 230 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο του WLTP.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!