Daytona Maverick 500: Εντυπωσιακή και προσιτή (pics)

Νίκος Γιαννούλας
Daytona Maverick 500: Εντυπωσιακή και προσιτή (pics)
Με δυναμικό σχεδιασμό, 46 ίππους και τιμή 5.895 ευρώ κατέφθασε μόλις στην ελληνική αγορά η νέα πρόταση της Daytona στην κατηγορία των μεσαίων adventure μοτοσικλετών.

Μετά την εξαιρετική αποδοχή των μικρών Daytona T310 από τους Έλληνες αναβάτες, η λογική εξέλιξη της γκάμας των adventure προτάσεων της μάρκας ήταν μια επέκταση προς τη μεσαία κατηγορία.

Daytona Maverick 500

Η Daytona Maverick 500 είναι μια adventure μοτοσικλέτα με πραγματικά πολυχρηστικό χαρακτήρα, καθώς είναι ιδιαίτερα πρακτική, εύχρηση και οικονομική στην καθημερινή μετακίνησης, έχει μεγάλους χώρους για ταξίδια σε συνδυασμό με επαρκή ισχύ και φυσικά crossover χαρακτήρα που επιτρέπει κίνηση και στο χώμα χάρη στο εμπρός τροχό 19 ιντσών.

Daytona Maverick 500

Η μοτοσικλέτα διαθέτει δικύλινδρο υδρόψυκτο κινητήρα της Loncin, με ισχύ 46 ίππων και μέγιστη ροπή 40.5 Nm. Η τροφοδοσία πραγματοποιείται μέσω ψεκασμού της BOSCH ενώ η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε μόλις 3,8 λίτρα/100χλμ. Σε συνδυασμό με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 20 λίτρων, προσφέρει αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 500 χιλιόμετρα.

Daytona Maverick 500

Τα επώνυμα περιφερειακά της Daytona Maverick 500 υπόσχονται πολύ καλή απόδοση σε όλες τις συνθήκες. Το σύστημα αναρτήσεων προέρχεται από την ιαπωνική Kayaba (KYB) και είναι ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση και την απόσβεση. Εμπρός έχει τοποθετηθεί ανεστραμμένο πιρούνι διαμέτρου 41 χιλ. και διαδρομής 195 χιλ. και πίσω μονό αμορτισέρ με μοχλικό. Τα φρένα περιλαμβάνουν δύο κυματοειδείς δίσκους μεγάλης διαμέτρου, 300 χιλ. εμπρός και έναν κυματοειδή δίσκο 240 χιλ. πίσω, ενώ οι δαγκάνες προέρχονται από την Nissin. Το δικάναλο σύστημα ABS διαθέτει τρεις επιλέξιμες ρυθμίσεις λειτουργίας.

Daytona Maverick 500

Ξεχωριστή και σε επίπεδο εξοπλισμού η Daytona Maverick 500 προσφέρεται με LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, αναλογικό στροφόμετρο και ψηφιακή LCD οθόνη με αλτίμετρο, υπολογιστή ταξιδιού, Bluetooth και θύρα φόρτισης USB.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του δυο ρυθμίσεις λειτουργίας κινητήρα, Safe και Sport, ενώ το σύστημα ABS διαθέτει τρία επίπεδα ρύθμισης. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης ρυθμιζόμενη ζελατίνα δύο θέσεων, προστατευτικές χούφτες, πλαϊνά προστατευτικά κάγκελα, καρίνα αλουμινίου, ειρολαβές συνεπιβάτη με ενσωματωμένη σχάρα αποσκευών και τέλος κεντρικό και πλαϊνό σταντ.

Daytona Maverick 500

Η νέα Daytona Maverick 500 διατίθεται σε τρία χρώματα, λευκό, κόκκινο και μαύρο, και καλύπτεται από 4 χρόνια εγγύηση, στοιχείο που αποτελεί και απόδειξη για την αξιοπιστία της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!