Hyundai Kona Electric: Φέρνει το μέλλον στο παρόν (pics & vid)

Gazzetta team
Hyundai Kona Electric: Φέρνει το μέλλον στο παρόν (pics & vid)
Σχεδιαστικά και τεχνολογικά προηγμένο, το νέο Hyundai Kona Electric αποτελεί τον ιδανικό εκπρόσωπο μιας νέας, συναρπαστικής και βιώσιμης εποχής αυτοκίνησης με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη ζήτηση στο αγοραστικό κοινό.

Το νέο Kona Electric είναι το πρώτο συμπαγές ηλεκτρικό SUV μπαταρίας της Hyundai και πλέον διατίθεται και στη χώρα μας. Το μοντέλο έχει πραγματοποιήσει ήδη μια εντυπωσιακή πορεία καθώς έχουν ήδη διατεθεί περισσότερα από 100.000 οχήματα σε όλο τον κόσμο.

Εκδόσεις για κάθε ανάγκη

Το ηλεκτρικό Kona προσφέρεται στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις. Μία με μπαταρία 39 kWh και κινητήρα ισχύος 136 ίππων και μια ακόμα πιο ισχυρή, με μπαταρία 64 Kwh και κινητήρα ισχύος 204 ίππων. Αμφότερες αποδίδουν την εντυπωσιακά υψηλή ροπή των 395 Nm.

Η εμβέλεια κίνησης με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών ανέρχεται στα 305 χιλιόμετρα (μικτός κύκλος κατά WLTP), ή στα 435 χιλιόμετρα εντός πόλης για την έκδοση των 39 kWh και στα 449 χιλιόμετρα (μικτός κύκλος κατά WLTP) ή 619 χιλιόμετρα εντός πόλης για την έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία.

Πέρα από τη μεγάλη εμβέλεια, το νέο Hyundai Kona Electric εντυπωσιάζει και με τους χρόνους φόρτισης των μπαταριών του. Με επιτοίχιο φορτιστή στο σπίτι, ο χρόνος φόρτισης με φορτίο 7,2kW ανέρχεται σε 6 ώρες και δέκα λεπτά για τη μπαταρία των 39kWh και σε 9 ώρες και 35 λεπτά για αυτή των 64 kWh. Σε ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος έως και 100 kW, ο χρόνος φόρτισης έως το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών επιταχύνεται στα 54 ή 75 λεπτά για τη μικρή και μεγάλη μπαταρία αντίστοιχα.

Το Hyundai Kona Electric ξεχωρίζει για την άρτια αισθητική του αλλά και την κορυφαία αεροδυναμική στην κατηγορία, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0.288. Σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα, διαθέτει έναν εντελώς νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, ενώ για την αυτόματη μετάδοση δεν υπάρχει κλασικός επιλογέας, παρά μόνο διακόπτες.

Σχεδιασμένο με γνώμονα την ευρυχωρία, το νέο Kona Electric, παρά τις συμπαγείς τους διαστάσεις, προσφέρει άφθονους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Η ενσωμάτωση των μπαταριών στο πάτωμα του πλαισίου εξασφαλίζει την άριστη χωροταξία του εσωτερικού, παράλληλα με ιδιαίτερα χαμηλό κέντρο βάρους και συγκέντρωση της μάζας του αυτοκινήτου στο κέντρο ισορροπίας.

Εντυπωσιακή πληρότητα

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα πληρέστατο πίνακα οργάνων αλλά και ένα προηγμένο σύστημα πολυμέσων, με ψηφιακή οθόνη αφής 7 ή 10,25 ιντσών ανάλογα με την έκδοση. Το σύστημα πολυμέσων διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα οπισθοπορείας, δυνατότητα σύνδεσης κάθε smartphone μέσω Android Auto ή Apple CarPlay και φυσικά δυνατότητα 3D πλοήγησης.

Μοναδικά στοιχεία πολυτέλειας και άνεσης, όπως το head up display, το προηγμένο σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας της Krell, το θερμαινόμενο τιμόνι, τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα εμπρός και η ηλιοροφή, αναβαθμίζουν την εμπειρία οδήγησης και συνθέτουν μια πολυτελή αίσθηση στο εσωτερικό του.

Το μοντέλο και στις δύο εκδοχές του διαθέτει πληρέστατο εξοπλισμό συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και παθητικής ασφάλειας. Στο πακέτο Hyundai SmartSense, τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Smart Cruise Control με Stop & Go, υποβοήθηση αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, υποβοήθηση παραμονής στο κέντρο της λωρίδας, προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας, προειδοποίηση τυφλού σημείου και αυτόματη εναλλαγή φώτων.

Ασύλληπτο ρεκόρ αυτονομίας

Η πραγματικά εντυπωσιακή μηχανολογική συγκρότηση του νέου Hyundai Kona Electric αποδείχτηκε περίτρανα κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής της μέγιστης δυνατής εμβέλειας του μοντέλου, στην πίστα Λάουζιτσρινγκ της Γερμανίας, το καλοκαίρι του 2020.

Ο στόχος ήταν μεγαλεπήβολος: με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας, έπρεπε να καλυφθούν περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα. Τρία Hyundai Kona Electric πήραν μέρος στη δοκιμή, με πλήθος διαφορετικών οδηγών. Χωρίς την παραμικρή τροποποίηση από κάθε άλλο μοντέλο παραγωγής, κατάφεραν να κινηθούν χωρίς φόρτιση για 1.018.7, 1.024.1 και 1.026 χιλιόμετρα.

Η κατανάλωση ισχύος των αυτοκινήτων μετρήθηκε αντίστοιχα στις 6,28, 6,25 και 6,24 kWh / 100 χλμ., τιμές πολύ κάτω από την επίσημη των 14,7 kWh / 100 km που επετεύχθη με βάση τον κύκλο δοκιμών WLTP.

Προσιτό και με μοναδικές εγγυήσεις

Με μεγάλους χώρους, κορυφαία ποιότητα, δυναμικές επιδόσεις, αυτονομία για κάθε απαίτηση μετακίνησης και τιμές που ξεκινούν με την επιδότηση από 31.190 ευρώ, το νέο Hyundai Kona Electric είναι το SUV του μέλλοντος που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα. Πάντα με την κορυφαία πενταετή εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων και επιπρόσθετη εγγύηση για την μπαταρία 8 ετών η 160.000 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!