Fiat Mobi Trekking: Σε τιμή ευκαιρίας (pics)

Gazzetta team
Fiat Mobi Trekking: Σε τιμή ευκαιρίας (pics)
Η Fiat λανσάρισε στην αγορά της Βραζιλίας μία εκδοχή του ανανεωμένου μίνι Mobi με off road εξωτερική εμφάνιση, αλλά χωρίς τετρακίνηση και με μία ασυναγώνιστη τιμή εκκίνησης από περίπου 5.800 στη βασική έκδοση του αυτοκινήτου!

H Fiat προσφέρει στην πολύ σημαντική αγορά της Νότιας Αμερικής αρκετά μοντέλα, κομμένα και ραμμένα ειδικότερα στις απαιτήσεις των Λατινοαμερικανών και τα οποία δεν εξάγονται στις ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για οχήματα ανθεκτικά, πολύ φτηνά, με όχι ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό και με δυνατότητα να κινηθούν με καύσιμο την αιθανόλη που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη Βραζιλία.

Από την άλλη πλευρά, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν πληρούν τα ευρωπαϊκά στάνταρ ασφαλείας, για να το πούμε….κομψά, οπότε θα ήταν αδύνατον να λάβουν έγκριση τύπου και να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα «νοτιοαμερικανικής κοπής» της Fiat είναι το Mobi, που λανσαρίστηκε το 2016 και πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με εξωτερικές διαστάσεις παρόμοιες του Panda, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Fiat στο Μπετίμ της Βραζιλίας.

Το Fiat Mobi ανανεώθηκε πρόσφατα και στο πλαίσιο του λίφτινγκ του προστέθηκε στη γκάμα του μία νέα έκδοση με την ονομασία Trekking. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα μοντέλο με εξωτερικά χαρακτηριστικά οχήματος εκτός δρόμου, ώστε να αρέσει αισθητικά στο κοινό που ψάχνει για –έστω και ψευδεπίγραφη- περιπέτεια, αλλά δεν εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης καθώς θα αυξανόταν έτσι η τιμή και το βάρος του.

Οι οπτικές διαφοροποιήσεις του Fiat Mobi Trekking εντοπίζονται μεταξύ άλλων στις ράγες οροφής, στα πιο φουσκωτά φτερά, στις ζάντες αλουμινίου και στα διακοσμητικά σηματάκια του αμαξώματος. Επίσης διαθέτει αυξημένη απόσταση 19 εκατοστών από το έδαφος, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για το κακοφτιαγμένο οδικό δίκτυο της Βραζιλίας και γενικότερα της Νότιας Αμερικής που βρίθει από λακκούβες και κάθε είδους κακοτεχνίες.

Στο εσωτερικό προικίστηκε το μήκους περίπου 3,5 μέτρων μοντελάκι με το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων UConnect της ιταλικής μάρκας. Καμία αλλαγή δεν έγινε στον ένα και μοναδικό κινητήρα με τον οποίο εφοδιάζεται το Mobi Trekking και πρόκειται για ένα τετρακύλινδρο Flex-Fuel με χωρητικότητα ενός λίτρου και 74 ίππους μέγιστη απόδοση. Οι τιμές του νέου Fiat Mobi ξεκινούν στη Βραζιλία από 5.800 ευρώ και της έκδοσης Mobi Trekking από περίπου 7.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και ένα πακέτο πρόσθετου εξοπλισμού με κόστος γύρω στα 800 ευρώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!