ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Bugatti Bolide: Tο απόλυτο hypercar με ισχύ 1.850 ίππων (pics & vid)

Bugatti Bolide: Tο απόλυτο hypercar με ισχύ 1.850 ίππων (pics & vid)

Bugatti Bolide: Tο απόλυτο hypercar με ισχύ 1.850 ίππων (pics & vid)

Η πρωτότυπη νέα Bugatti Bolide είναι πανίσχυρη και πανάλαφρη. Το αποτέλεσμα είναι επιδόσεις επιπέδου μονοθέσιου της Formula 1.

Με αρκετούς μικρούς κατασκευαστές να διεκδικούν τον τίτλο του ταχύτερου ή του ισχυρότερου αυτοκινήτου, η παραδοσιακά κορυφαία σε αυτό το πεδίο Bugatti θέλησε να βάλει μια τελεία. Και την ονόμασε Bolide.

 

 

Το απόλυτο hypercar έχει ισχύ 1.850 ίππους αλλά και βάρος μόλις 1.240 κιλά, πετυχαίνοντας μια πραγματικά απίστευτη σχέση 0,67 κιλών/ίπποι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ελάχιστα supercars και hypercars φτάνουν κοντά έστω στο 1,0 κιλό/ίππο.

 

 

Την ίδια στιγμή, η Bugatti Bolide είναι πρωτότυπη αλλά και λειτουργική, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί απλώς μια τεχνολογική άσκηση, αλλά, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα προκύψει, ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Όχι για χρήση στο δρόμο, αλλά παραγωγής.

 

 

Τα στοιχεία επιδόσεων που δίνει η Bugatti κυριολεκτικά ζαλίζουν. Η μέγιστη ταχύτητα αναμένεται να ξεπερνά αρκετά τα 500 χιλιόμετρα/ώρα, ενώ οι επιταχύνσεις θα διπλώνουν το στομάχι του οδηγού στη σπονδυλική του στήλη, όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.

 

 

Η Bugatti Bolide αποτελεί ένα κινητό εργαστήριο δοκιμής κορυφαίων υλικών και αεροδυναμικής. Το αμάξωμά της είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, πολλά στοιχεία της ανάρτησης και οι τροχοί από μαγνήσιο, ενώ οι κάθετες δυνάμεις που αναπτύσσονται στο αυτοκίνητο από την εκπληκτική αεροδυναμική της σχεδίαση φτάνουν, με ταχύτητα κίνησης 320 χλμ./ώρα, τα 1.800 κιλά στο πίσω μέρος και τα 850 στο εμπρός.

 

 

Ταυτόχρονα, οι τεράστιες εισαγωγές και οι διακλαδώσεις στην πορεία του αέρα στο αμάξωμα της Chiron έχουν ως στόχο τη σωστή ψύξη των φρένων, των πολλών ψυγείων και φυσικά την τροφοδοσία του κεντρικά τοποθετημένου «εργοστασίου» παραγωγής ισχύος.

 

 

Ο κινητήρας W16 των 8.0 λίτρων που φυσικά προέρχεται από την Chiron διαθέτει μια νέα τετράδα υπερσυμπιεστών με ακόμα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά κατασκευής και απόδοσης, ενώ κιβώτιο και μετάδοση έχουν ρυθμιστεί για χρήση στην πίστα και έχουν χάσει δεκάδες κιλά χάρη σε εκτεταμένη δίαιτα. Η ισχύς των 1.850 ίππων συνδυάζεται με την επίσης θηριώδη ροπή των 1.850 Nm.

 

Η νέα Bugatti Bolide αναμένεται να κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δεν θα μπορεί να οδηγηθεί στο δρόμο παρά μόνο στην πίστα, ενώ και η συντήρησή της αναμένεται να κοστίζει μια περιουσία