Nέο Subaru Impreza STI Sport: Mόνο για την Ιαπωνία

Gazzetta team
Nέο Subaru Impreza STI Sport: Mόνο για την Ιαπωνία
Η Subaru παρουσίασε τη νέα έκδοση STI Sport του Impreza που προορίζεται αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά, εφοδιάζεται μόνο προαιρετικά με τετρακίνηση και αρκείται σε 154 άλογα αντί των 300 ίππων, όπως το γνωστό μας WRX.

Η Subaru λανσάρισε στην Ιαπωνία μία νέα σπορ έκδοση του Impeza, η οποία ποντάρει ωστόσο κυρίως στην οπτική αναβάθμιση και εφοδιάζεται μόνον προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης. Στην Ευρώπη κυκλοφορεί το Impreza με βενζινοκινητήρες 1,6 και 2,0 λίτρων με 114 και 150 ίππους αντίστοιχα, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνεται η τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT.

Οι Ιάπωνες πελάτες θα έχουν ωστόσο τη δυνατότητα να παραγγέλνουν από τα τέλη Οκτωβρίου και μία σπορ εκδοχή του Impreza, που ονομάζεται μεν STI Sport αλλά δεν αποδίδει τα 300 άλογα του γνωστού μας WRX. Αντίθετα, το νέο Impreza STI Sport ποντάρει κυρίως στην οπτική του αναβάθμιση και «αρκείται» σε έναν δίλιτρο μπόξερ κινητήρα βενζίνης με 154 ίππους. Πάντως και στη δική του περίπτωση είναι το αυτόματο σαζμάν CVT στάνταρ όχι όμως και η τετρακίνηση, καθώς η βασική εκδοχή του συγκεκριμένου μοντέλου είναι εμπροσθοκίνητη.


Παρόλα αυτά, το νέο Subaru Impreza STI Sport δελεάζει με άλλα προσόντα και κυρίως με τον εξοπλισμό του. Ετσι διαθέτει μαύρες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά χαμηλού προφίλ 225/40 και πιο σπορ ρυθμισμένες αναρτήσεις, ενώ θα προσφέρεται σε λευκό ή σε ένα νέο μπλε χρώμα. Τις δικές τους πινελιές δίνουν ορισμένα κρεμαστά μέρη του αμαξώματος σε μαύρο χρώμα και σε απομίμηση ανθρακονήματος, αλλά και τα λογότυπα STI εμπρός και πίσω. Να σημειώσουμε επίσης, ότι οι τετρακίνητες εκδόσεις ξεχωρίζουν από την ποδιά με τον διαχύτη στο πίσω μέρος τους.


Πιο σπορτίφ είναι η ατμόσφαιρα και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Εδώ προβλέπονται μεταξύ άλλων δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές για κοντράστ, επενδύσεις στην κονσόλα και στις πόρτες σε απομίμηση λάκας και καρμπόν, δίχρωμες επενδύσεις καθισμάτων και αλουμινένιες πενταλιέρες.


Τα εμπροσθοκίνητα Subaru Impreza STI Sport κοστίζουν στην Ιαπωνία γύρω στις 21.700 ευρώ και οι τετρακίνητες εκδόσεις ξεκινούν από περίπου 23.500 ευρώ. Στην Ελλάδα οι τιμές εκκίνησης για το Ιmpreza 1.6 αρχίζουν από 23.950 ευρώ και για το δίλιτρο με τον κινητήρα e-Boxe από 33.500 ευρώ με στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις το σύστημα 4Χ4 και το αυτόματο κιβώτιο CVT.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!