Maserati MC20: 15 χρόνια είναι πολλά (pics & vid)

Gazzetta team
Maserati MC20: 15 χρόνια είναι πολλά (pics & vid)
Μετά από μία ολόκληρη δεκαπενταετία παρουσιάζει και πάλι η Maserati με το μοντέλο MC20 ένα νέο και άκρως εντυπωσιακό supercar, το οποίο εφοδιάζει μάλιστα με έναν δικό της κινητήρα υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που η Maserati προσέφερε ένα supercar στο κοινό. Τελευταίο τέτοιο μοντέλο -και αδελφό αυτοκίνητο της Ferrari Enzo- ήταν η MC12 που ξεκίνησε να παράγεται το 2005 και σταμάτησε το 2006, με μόλις 50 αντίτυπα να κυλούν τους τροχούς τους στο δημόσιο δρόμο.

Από τότε, η ιταλική μάρκα από τη Μόντενα συνέχισε τον εναλλακτικό της δρόμο, δηλαδή αυτόν της κατασκευής sport GT και saloon μοντέλων, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε το sport SUV με την ονομασία Levante.

Επιστροφή στις ρίζες

H Maserati κάνει με την MC20 μια ριζική αλλαγή κατεύθυνσης καθώς δεν πρόκειται μόνο για ένα αμιγώς σπορ αυτοκίνητο με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και τη μετάδοση στους πίσω τροχούς, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και τον φορέα ενός εντελώς νέου μηχανικού συνόλου, με την ονομασία Nettuno. Αναμφίβολα, σηματοδοτεί σε επόμενο στάδιο και την επιστροφή της μάρκας στους αγώνες.

Σαρωτικές σχεδιαστικές αλλαγές

Η νέα MC20 είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο που εκφράζει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας με σήμα την τρίαινα και συνδυάζει την κομψότητα με τη δυναμικότητα.

Οι μοντέρνες τεχνολογικές λύσεις δεν λείπουν, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός αλλά να διατηρεί την κλασική διάταξη των κυκλικών οργάνων του παρελθόντος, ενώ μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό φροντίζει για τον έλεγχο του συστήματος multimedia -μέσω της πλατφόρμας Maserati Connect- του συστήματος κλιματισμού και πολλών ακόμα λειτουργιών.

Κινητήρας made by Maserati

H Maserati δημιούργησε για τα…μάτια του νέου της supercar έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα 3.000 κ.εκ., με υποτετράγωνη γεωμετρία και σχεδίαση V6, με δύο turbo και πολύ υψηλή συμπίεση, 11:1. Χάρη στην τεχνολογία των δύο μπουζί ανά κύλινδρο και των δύο φάσεων άμεσου και έμμεσου ψεκασμού, το μοτέρ αποδίδει 630 ίππους στις 7.500 στροφές με ροπή 70 κιλών!

Με μόλις 1.500 κιλά βάρος η MC20 προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις, με μέγιστη ταχύτητα που ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα και με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα.

Η παραγωγή της νέας Maserati MC20 αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2021, ωστόσο η εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες. Οι τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο αναμένεται ότι θα κυμαίνονται ανάμεσα στις 150.000 και 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!