5 προτάσεις εικονικής αγωνιστικής οδήγησης στον υπολογιστή

Gazzetta team
5 προτάσεις εικονικής αγωνιστικής οδήγησης στον υπολογιστή
Οι σύγχρονοι προσομοιωτές οδήγησης ενθουσιάζουν με τα ρεαλιστικά γραφικά τους, που σε μεταφέρουν νοερά σε πραγματική πίστα. Δείτε πέντε τέτοια παιχνίδια, τα οποία προτιμούν και πολλοί γνωστοί οδηγοί αγώνων.

Κάποτε τα αποκαλούσαμε "παιχνίδια". Σήμερα όμως, με το επίπεδο των γραφικών και του ρεαλισμού στο οποίο έχουν φτάσει αυτά τα "παιχνίδια" του παρελθόντος, δεν μπορούν παρά να χαρακτηρίζονται ως εξομοιωτές. Ακόμα και επαγγελματίες οδηγοί αγώνων προπονούνται με αυτά, όταν για διάφορους λόγους, όπως επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού, δεν μπορούν να βρίσκονται στις πραγματικές πίστες.

Οι προγραμματιστές τους συνεργάζονται με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να προσφέρουν χαρακτηριστικά απόδοσης και επιδόσεων σχεδόν ρεαλιστικά, ενσωματώνουν δεδομένα από τη τηλεμετρία αγωνιστικών ομάδων και θέτουν κανονισμούς στα επιμέρους πρωταθλήματα, όπως ισχύουν στην πραγματικότητα.

Στο inMotion λάβαμε υπόψη μας τις γνώμες των επαγγελματιών οδηγών αγώνων σχετικά με το ποια προγράμματα οδήγησης προτιμούν και σας τα προτείνουμε. Τα περισσότερα από αυτά περιλαμβάνουν τόσο δυνατότητες αγωνιστικής, όσο και σπορ οδήγησης σε δημόσιο δρόμο.

iRacing

Ο προσομοιωτής οδήγησης της iRacing για PC aποτελεί την συχνότερη επιλογή των επαγγελματιών οδηγών αγώνων ως η καλύτερη πλατφόρμα προπόνησης. Δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς το iRacing παρέχει μια εξαιρετικά ρεαλιστική εμπειρία οδήγησης. Η δυναμική της οδήγησης, τα ολοζώντανα γραφικά και οι αυστηροί κανονισμοί των αγώνων δημιουργούν μια εμπειρία μοναδική. Αυτό που κάνει το iRacing διαφορετικό από άλλους προσομοιωτές αγώνων είναι ο τρόπος χρήσης του. Μια μηνιαία συνδρομή σας βάζει στη θέση του εικονικού οδηγού και στη συνέχεια μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον αυτοκίνητα, πίστες και πρωταθλήματα.

Assetto Corsa

Μια καλή εναλλακτική λύση στο iRacing είναι το Assetto Corsa για Windows PC, PlayStation και Xbox. Ο προσομοιωτής έχει ρεαλιστική αίσθηση οδήγησης και μεγάλη γκάμα αγώνων. Η έκδοση του υπολογιστή διαθέτει δωρεάν πίστες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μια ποικιλία από αγωνιστικές εμπειρίες και για να πάρετε μια γεύση πριν προχωρήσετε σε αγορά του προσομοιωτή. Οι λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων GT θα απολαύσουν το Assetto Corsa Competizione σε συναρπαστικούς διαδικτυακούς αγώνες.

rFactor 2

Η γενιά rFactor 2 για υπολογιστές είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους επαγγελματίες οδηγούς αγώνων, κυρίως λόγω της εξελιγμένης δυναμικής συμπεριφοράς τους αυτοκινήτων και των ελαστικών. Το λογισμικό είναι πρακτικά τέλειο για την προσομοίωση της φθοράς του πέλματος και της θερμοκρασίας των ελαστικών. Ένα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό του rFactor 2 είναι οι μεταβαλλόμενες συνθήκες στην πίστα. Και εδώ, έχουμε μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων και αγώνων.

RaceRoom

Ο προσομοιωτής RaceRoom δημιουργήθηκε από τους προγραμματιστές της GTR 2 και είναι ο πιο προσιτός τρόπος για την γνωριμία σας με τους εικονικούς αγώνες επειδή η βασική έκδοση είναι δωρεάν. Διάσημα πρωταθλήματα όπως DTM, WTCC ή GT Masters είναι επίσης διαθέσιμα για αγορά. Η οδηγική εμπειρία είναι ρεαλιστική, αλλά δεν υπάρχουν οι δυνατότητες που έχουν οι πιο εξελιγμένοι προσομοιωτές, όπως οδήγηση υπό βροχή ή τη νύχτα. Καλό για αρχάριους και για γνωριμία με τον κόσμο της εικονικής οδήγησης.

Gran Turismo Sport

Για όσους προτιμούν να χρησιμοποιούν κονσόλα και όχι τον υπολογιστή τους, ο προσομοιωτής αγώνων Gran Turismo Sport είναι μια εξαιρετική επιλογή για το PlayStation. Συναρπαστικά γραφικά, πληθώρα αυτοκινήτων, πρωταθλημάτων αλλά και πιστών συνδυάζονται με εύκολα δυναμικά χαρακτηριστικά στα αυτοκίνητα και καθιστούν το GT Sport την καλύτερη ίσως επιλογή για αρχάριους. Το Gran Turismo διαθέτει επίσημη πιστοποίηση της FIA και υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακών challenges.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!