Landtrek, το πρώτο Pick-up της Peugeot (pics & vid)

Gazzetta team
Landtrek, το πρώτο Pick-up της Peugeot (pics & vid)
H Peugeot μπαίνει φουριόζα στην κατηγορία των Pick-up με το Landtrek, που θα διατίθεται από τα τέλη του 2020 σε μεγάλη γκάμα εκδόσεων και με το μήκος του να φτάνει έως και τα 5,33 μ.

Πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι οι στρατηγικές, που ακολουθούν οι εταιρείες αυτοκινήτων! Ενώ λοιπόν αποφάσισε να αποσυρθεί η Mercedes από την κατηγορία των ανοιχτών ημιφορτηγών, όπου εκπροσωπείται με την Χ-class, η Peugeot κάνει ακριβώς το αντίθετο βήμα και θα λανσάρει σύντομα το πρώτο δικό της Pick-up με την ονομασία Landtrek και με εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους.

To Landtrek θα είναι πισωκίνητο ή τετρακίνητο.

Πρόκειται για μία έξυπνη εμπορική κίνηση, αφού μοντέλα όπως τα Nissan Navara, VW Amarok, Ford Ranger ή το παγκόσμιο best seller Τοyota Hilux είναι εξαιρετικά επιτυχημένα και κερδοφόρα για τις εταιρείες τους. Μάλιστα, ενώ πριν μερικά χρόνια απευθύνονταν σε ένα σχετικά περιορισμένο κοινό στην Ευρώπη, αρχίζουν και γίνονται πλέον συνεχώς δημοφιλέστερα στη Γηραιά Ήπειρο. Ετσι στα τέλη της χρονιάς θα δούμε στους δημόσιους δρόμους το πρώτο Pick-up με λογότυπο το λιοντάρι της Peugeot, το οποίο θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική και αργότερα στην Ασία και στην Ευρώπη.

Επιβλητικές διαστάσεις

Θα υπάρξει μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων αμαξωμάτων, κινητήρων, κλπ.

Οι Γάλλοι άργησαν μεν να μπουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, όμως το κάνουν με έναν πολύ δυναμικό τρόπο και με στόχο τη διείσδυση σε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό. Ετσι θα διαθέσουν το Landtrek με μονοκάμπινο αμάξωμα που θα μπορεί να μεταφέρει τρεις παλέτες, αλλά και διπλοκάμπινο με μήκος 5,33 μ. και τη δυνατότητα μεταφοράς άλλων δύο παλετών. Επίσης, το γαλλικό Pick-up θα προσφέρεται με πισωκίνηση ή τετρακίνηση, με κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης και με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή αυτόματο, που θα διαθέτει στις εκδόσεις 4Χ4 υποκλιμάκωση και κοντές σχέσεις.

Τυπικά γονίδια Peugeot

Ο σχεδιασμός του ανοιχτού ημιφορτηγού «φωνάζει» από μακριά, ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο μέλος της οικογένειας της Peugeot. Στο κόκπιτ συναντούμε τις γνωστές ενδείξεις και τα χειριστήρια των SUV 3008 και 5008. Εντός της καμπίνας υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας του αυτοκινήτου με χωριστά καθίσματα ή «πάγκο» για τρία άτομα, όπου το μεσαίο τμήμα γυρίζει ανάποδα και μπορεί να λειτουργήσει ως τραπεζάκι. Επίσης το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο και αναδιπλούμενο, ενώ αντέχει σε βάρος 100 κιλών.

To κόκπιτ παραπέμπει σε Peugeot 3008 και 5008.

Το Peugeot Landtrek θα εφοδιάζεται με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, όπως περιμετρικές κάμερες, σύστημα διατήρησης του οχήματος εντός των ορίων της λωρίδας κυκλοφορίας και ειδικό σύστημα, που περιορίζει δραστικά τις μετατοπίσεις του ρυμουλκούμενου τρέιλερ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε στην πορεία.

Όπως φαίνεται με βάση τα πρώτα στοιχεία, το Peugeot Landtrek έχει τα φόντα να κοντράρει καθιερωμένους «παίκτες» στην κατηγορία των Pick-up και ίσως μάλιστα να το δούμε να πρωταγωνιστεί παρά τον δυνατό ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!