Hyundai i30 Fastback: Καθηλωτική αισθητική, προηγμένη τεχνολογία

Gazzetta team
Hyundai i30 Fastback: Καθηλωτική αισθητική, προηγμένη τεχνολογία
Το νέο Hyundai i30 Fastback προκαλεί τον ανταγωνισμό τόσο με τη δυναμική του σχεδίαση, όσο και με την υψηλή του απόδοση, παραμένοντας ένα μοντέλο value for money.

Ένας νέος κόσμος ανατέλλει στην αυτοκίνηση: δίχως συμβιβασμούς, με την ικανότητα να συναρπάζει και να εξυπηρετεί ταυτόχρονα. Σε αυτό το νέο κόσμο, η Hyundai πρωτοστατεί με μοντέλα που συνδυάζουν την αισθητική πρωτοτυπία με την μηχανολογική αρτιότητα, το δυναμισμό με την οικονομία, τη συναρπαστική οδήγηση με την απόλυτη ασφάλεια. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι ο κορεάτικος όμιλος βρίσκεται πλέον στο Top 5 της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ και στην Ελλάδα σημειώνει μεγάλη άνοδο πωλήσεων μετά την ουσιαστική του επάνοδο στην αγορά της χώρας μας.

Υπέροχα διαφορετικό

Το νέο Hyundai i30 Fastback ηγείται της τάσης που θέλει τα οικογενειακά αυτοκίνητα να προβοκάρουν τις αισθήσεις και ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή άνεση. Όλα τα βλέμματα στρέφονται στη θέα του i30 Fastback, καθώς η κομψότητα που προσδίδει η ρέουσα και χαμηλή στο πίσω μέρος οροφή -η οποία συναντά ως ενιαίο σύνολο το χώρο αποσκευών- συνθέτει ένα μοναδικό στην κατηγορία σχήμα.

Με μήκος 4,455 μέτρα, το αμάξωμα του νέου Hyundai i30 Fastback μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε επιβάτες και 450 λίτρα αποσκευών, παραμένοντας τόσο συμπαγές όσο χρειάζεται για να ελίσσεται με ευκολία και να σταθμεύει με άνεση στην πόλη. Εκτός από την ευρυχωρία, στο εσωτερικό του i30 Fastback επικρατεί η εκλεπτυσμένη κομψότητα σε συνδυασμό με προσεγμένη εργονομία και αψεγάδιαστη ποιότητα. Η πληρότητα του εξοπλισμού εντυπωσιάζει, καθώς περιλαμβάνει πολυλειτουργικό τιμόνι, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, σύστημα πλοήγησης με 7ετή δωρεάν συνδρομή TomTom LIVE Services, οθόνη αφής 8’’ και φυσικά όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.

Απόλυτη προστασία

Οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν ασφάλεια πέντε αστέρων, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων EuroNCAP. Επιπρόσθετα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή σου μια «ομπρέλα» σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης με την ονομασία Smart Sense. Αυτή περιλαμβάνει σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης, σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης, σύστημα Αυτόματης Εναλλαγής Μεσαίας/Μεγάλης Σκάλας Φώτων, σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού, σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής από τη Λωρίδα, σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας, σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα, Στατικά Φώτα Στροφής και Περιοριστή Ταχύτητας.

Ένα ακόμα στοιχείο ασφάλειας αλλά και εξαιρετικά απολαυστικής οδήγησης, αποτελεί το στιβαρό αμάξωμα του νέου Hyundai i30 Fastback. Καθώς κατασκευάζεται κατά 53% από χάλυβα υπέρ υψηλής αντοχής και με τεχνολογίες εποξικής συγκόλλησης ή θερμού πρεσαρίσματος των μερών του, εξασφαλίζει κορυφαία στιβαρότητα και μεγάλη αντοχή στη στρέψη. Συνδυασμένο με μια προηγμένη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, συμβάλλει στη δημιουργία απαράμιλλης αίσθησης οδήγησης. Ταυτόχρονα, ενώ οι επιβάτες απολαμβάνουν άνεση ανώτερης κλάσης και πολύ χαμηλό θόρυβο κύλισης.

Δυναμισμός που απολαμβάνεις

Ανάλογα προηγμένα με το αμάξωμα είναι τα μηχανικά μέρη, στα οποία κυριαρχεί η τεχνολογία υπερτροφοδότησης για υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση. Ο μικρότερος κινητήρας turbo βενζίνης αποδίδει υψηλή ισχύ 120 ίππων και ροπή 171Nm από τις 1.500 σ.α.λ. μόλις, ενώ ο δυνατότερος βενζινοκινητήρας των 1.4 λίτρων αποδίδει 140 ίππους και 242 Nm ροπή. Για δυναμικές επιδόσεις αλλά και μέγιστη οικονομία, ένας εξαιρετικός turbo diesel κινητήρας 1.6 λίτρων με ισχύ 136 ίππων και ροπή 280 Nm, καταναλώνει κατά μέσο όρο μόλις 4,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με άμεσο και εύχρηστο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Προαιρετικά οι δύο ισχυρότεροι κινητήρες, 1.4 λίτρων βενζίνης και 1.6 λίτρων diesel, προσφέρονται και με το τεχνολογικά προηγμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DCT.

Το Ν των 275 ίππων, που «διπλώνει» την άσφαλτο

Η κορυφαία έκδοση του Hyundai i30 Fastback διαθέτει το χαρακτηριστικό γράμμα N και κάτω από το καπό της ένα δίλιτρο turbo κινητήρα ισχύος 250 ή 275 ίππων στην έκδοση Performance. Με 250 χλμ./ώρα μέγιστη ταχύτητα και 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δλ. είναι πιο γρήγορο ακόμα και από τη σκέψη πολλών συνανθρώπων μας. Συνδυασμένος με ένα άμεσο και γρήγορο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ο δίλιτρος κινητήρας του N Fastback διαθέτει πλειάδα προγραμμάτων λειτουργίας (Normal, Eco, Sport, N και N Custom). Οι επιλογές αυτές αλλάζουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και προσαρμόζουν όλες τις παραμέτρους απόδοσης (κινητήρα, αναρτήσεων, διαφορικού, συστήματος διεύθυνσης και ήχου εξάτμισης). Έτσι, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ένα ήσυχο και άνετο αυτοκίνητο καθημερινής μετακίνησης ή σε ένα σκληρό, απόλυτο στις αντιδράσεις του και άμεσο «όπλο» για την πίστα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει κάθισμα μπάκετ.

Έχει πλεονέκτημα

Τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού, 10 υπέροχα χρώματα αμαξώματος και πολλά προαιρετικά στοιχεία, συμβάλλουν στη δυνατότητα ουσιαστική εξατομίκευσης του νέου Hyundai i30 Fastback. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί επίσης η μοναδική πενταετής εγγύηση της αγοράς χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων, που καθιστά την πολυετή χρήση κάθε Hyundai μια σπάνια εμπειρία απόλυτης σιγουριάς. Με το κόστος, τέλος, να ξεκινά από τα 17.340 ευρώ μόλις, το νέο Hyundai i30 Fastback αποτελεί την επιτομή του ιδανικού οικογενειακού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!