Το νέο Audi Q3 μεταμορφώνεται σε κουπέ! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο Audi Q3 μεταμορφώνεται σε κουπέ! (pics & vid)
Η ονομασία Sportback αλλά και μια εντελώς νέα σχεδίαση από τη μέση του αμαξώματος και πίσω, αλλάζουν εντελώς το Audi Q3 και το κάνουν πολύ πιο επιθετικό και νεανικό.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Audi παρουσίασε το νέο Q3. Η σχεδίασή του προσαρμόστηκε στα νεότερα δεδομένα της φίρμας και συνολικά έγινε πολύ πιο high tech και όμορφο από το προηγούμενο. Πλέον, η νέα έκδοση Sportback έρχεται να ολοκληρώσει την γκάμα. Αυτό που έκανε ουσιαστικά η Audi είναι να προσφέρει ένα πιο νεανικό μοντέλο και να μπει στην κατηγορία των κόμπακτ κουπέ premium SUV.

Η γραμμή της οροφής έχει αλλάξει εντελώς και η σχεδίαση του πίσω μέρους έχει προσαρμοστεί σε... κουπέ δεδομένα, κρατώντας το ίδιο βασικό ύφος με το γνωστό Q3. Στις λεπτομέρειες, βλέπουμε ότι οι «ώμοι» έχουν τονιστεί, υπάρχει μια διακριτική αεροτομή στην πέμπτη πόρτα και μαύρη μάσκα εμπρός με μαύρα σήματα. Σύμφωνα με την Audi έχουν γίνει και κάποιες αλλαγές στην ανάρτηση του Q3 Sportback ώστε να έχει πιο σπορ συμπεριφορά από το απλό Q3, όμως δεν μας έχει πει ακόμη λεπτομέρειες για αυτό.

Κοιτώντας τις διαστάσεις πάντως βλέπουμε ότι το μήκος έχει μεγαλώσει κατά 16 χιλιοστά και το ύψος έχει μειωθεί κατά 29 χιλιοστά. Οι κινητήρες που θα διατίθεται αρχικά θα είναι ο βενζίνης 2.0 TFSI των 230 ίππων και ο ντίζελ 2.0 TDI των 150 ίππων. Αμφότεροι θα έχουν αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων, ενώ ο βενζινοκινητήρας θα έχει και τετρακίνηση Quattro, σε αντίθεση με το εμπροσθιοκίνητο ντίζελ. Στη συνέχεια θα δούμε κι άλλα μηχανικά σύνολα στην γκάμα, μαζί με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων. Τέλος, το εσωτερικό του Q3 Sportback δεν διαφοροποιείται σε τίποτα σε σχέση με αυτό του Q3.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!