To Hyundai Tucson στη νέα υβριδική εποχή

Gazzetta team
To Hyundai Tucson στη νέα υβριδική εποχή
Σύγχρονη εμφάνιση, πλήρης εξοπλισμός σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής, αποτελούν το ολοκληρωμένο πακέτο του SUV της Hyundai.

Το λανσάρισμα της τελευταίας γενιάς του δημοφιλούς Tucson, αποτελεί ουσιαστικά την πιο πρόσφατη χειροπιαστή απόδειξη για τη νέα, σύγχρονη και κυρίως πιο ευρωπαϊκή φιλοσοφία της Hyundai. Διαθέτοντας ως βασικά του πλεονεκτήματα την μοντέρνα σχεδίαση και κυρίως την πρακτικότητα του, το Tucson αποτελεί μία από τις πιο πλήρεις επιλογές της κατηγορίας των SUV, ενώ πλέον προσαρμόζεται στις επιταγές της εποχής με τη νέα υβριδική έκδοση του.

Σχεδιαστικά, το Hyundai Tucson κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει πετυχημένα τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός SUV, με την σύγχρονη και κομψή γραμμή όλων των πρόσφατων μοντέλων στη γκάμα της κορεάτικης φίρμας. Παρά το γεγονός ότι ο χαρακτήρας του Tucson πέρα από «περιπετειώδης» είναι κατά κύριο λόγο οικογενειακός, η εντυπωσιακή εμφάνιση του δίνει τη δυνατότητα προσέγγισης ενός πιο διευρυμένου κοινού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Tucson διαθέτει κορυφαίες για την κατηγορία τεχνολογίες ασφαλείας, χάρη στο σύστημα υποβοήθησης Hyundai SmartSense,για απροβλημάτιστα χιλιόμετρα σε κάθε οδικό δίκτυο.

Το εσωτερικό του κορεάτικου SUV, είναι σύγχρονο, με ανθεκτικά υλικά, ευρυχωρία και πρακτικότητα στο έπακρο, στοιχεία που θα εκτιμηθούν δεόντως από τους επιβάτες που θα φιλοξενηθούν με περισσή άνεση στα ενδότερα του. Παράλληλα, ο δείκτης της πρακτικότητας εκτοξεύεται χάρη στις αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα και τον χώρο αποσκευών των 513 λίτρων, ο οποίος μπορεί να αγγίξει έως και τα 1.503 λίτρα με πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Η προηγμένη συνδεσιμότητα για το Hyundai Tucson αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας του, με την έγχρωμη οθόνη αφής των 7 ιντσών να φιλοξενεί την κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (πλοήγηση, μουσική, ψυχαγωγία) για τον οδηγό και τους επιβάτες. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα με την πολύτιμη συνδρομή των Apple CarPlay και Android Auto, σε συνεργασία με την εξαιρετική απόδοση του ηχοσυστήματος KRELL μέσω των 10 ηχείων, καθώς και του εξωτερικού ενισχυτή που διαθέτει.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά σύνολα με τα οποία εφοδιάζεται το Hyundai Tucson συναντάμε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με απόδοση 132 ίππων, καθώς και με turbo μοτέρ βενζίνης 1,6 λίτρων, απόδοσης 177 ίππων. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω μηχανικό σύνολο συνεργάζεται ανάλογα με την έκδοση, τόσο με σύστημα τετρακίνησης, όσο και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Παράλληλα, διατίθεται και με diesel κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με απόδοση 115 ίππων και τιμή από 24.990 ευρώ.

Ωστόσο τα πραγματικά καλά νέα αφορούν στο γεγονός ότι η γκάμα κινητήρων του Hyundai Tucson διαθέτει πλέον και υβριδική έκδοση, με 1.600άρη diesel κινητήρα απόδοσης 115 ή 136 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται είτε με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο με 7 σχέσεις για ακόμη καλύτερες επιταχύνσεις, καθώς και μειωμένη κατανάλωση και ρύπων της τάξης του 11%. To υβριδικό σύστημα συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 0,44 kWh, ενώ παράγει 12 kW και 55 Nm ροπής.

Παράλληλα, υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, παρέχοντας πρόσθετη ισχύ κατά τη διάρκεια διαφορετικών τρόπων οδήγησης, ενώ επίσης συνδράμει στην ταχύτερη και πιο ομαλή εκκίνηση του κινητήρα, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις απαιτήσεις από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω ιδιαίτερα αποδοτικό σύστημα έχει αναπτυχθεί στο Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Κέντρο της Hyundai στη Γερμανία, καθώς και στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Hyundai στο Namyang της Κορέας, ενώ στο μέλλον αναμένεται να είναι διαθέσιμο με περισσότερους κινητήρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!