Με προδιαγραφές μεγαλύτερης κατηγορίας το Nissan Micra

Gazzetta team
Με προδιαγραφές μεγαλύτερης κατηγορίας το Nissan Micra
Η τελευταία γενιά του ιαπωνικού μοντέλου συνεχίζει να «καίει» καρδιές, όντας πιο νεανικό και τεχνολογικά προηγμένο από ποτέ, ενώ ο turbo κινητήρας των 100 ίππων βάζει τη δική του πινελιά.

Στην πέμπτη γενιά του, το νέο Nissan Micra αποδεικνύει στην πράξη τα άλματα εξέλιξης σε σχέση με τους προκατόχους του, συνεχίζοντας επάξια την θρυλική πορεία ενός μοντέλου, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνιση του στην Ευρώπη το 1983. Το νέο Micra είναι σαφώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές του, ενώ έχει ανέβει πλέον κατηγορία σε όλα τα επίπεδα, είτε πρόκειται για τις τεχνολογίες του, είτε για τους χώρους του και την απολαυστική αίσθηση οδήγησης.

«Κλειδί» για την επιτυχία και της τελευταίας γενιάς του αποτελεί η σπορτίφ και δυναμική εξωτερική σχεδίαση του Micra, η οποία το τοποθετεί πλέον σε μια νέα και σύγχρονη κατεύθυνση, ενώ ταυτόχρονα το ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Η μοντέρνα εμφάνιση και η premium αίσθηση χαρακτηρίζουν και το εσωτερικό του, με τα ποιοτικά υλικά να κυριαρχούν σε όλες τις εκδόσεις, πάντα σε συνδυασμό με εξαιρετική συναρμογή. Την ίδια στιγμή, το πεντάθυρο αμάξωμα του νέου Micra προσφέρει κορυφαία εργονομία για όλους τους επιβάτες, ενώ και ο χώρος αποσκευών πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού στην κατηγορία του, με χωρητικότητα 300 λίτρων.

Να σημειωθεί επίσης ότι η τελευταία γενιά του Nissan Micra ξεχωρίζει και στον τομέα της τεχνολογίας, χάρη σε μια σειρά από χαρακτηριστικά χειρισμού και λειτουργιών, τα οποία είναι συνήθως διαθέσιμα σε πιο ακριβά μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών. Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Intelligent Lane Intervention (Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας), ένα σύστημα ασφαλείας, το οποίο διορθώνει ομαλά την πορεία του Micra, εφόσον κριθεί απαραίτητο, και το διατηρεί εντός των ορίων της λωρίδας κυκλοφορίας.

Επιπλέον, το νέο Micra είναι διαθέσιμο με κάμερα πίσω θέασης και αισθητήρες που κάνουν την στάθμευση παιχνίδι, ακόμα και για τους αρχάριους. Οι προαναφερόμενες τεχνολογίες, όπως και πολλές άλλες, αποτελούν υλοποίηση του Nissan Intelligent Mobility, δηλαδή του οράματος της μάρκας για μηδενικές εκπομπές και απαλοιφή των θανατηφόρων δυστυχημάτων στους δρόμους.

Προφανώς οι άνθρωποι της Nissan δεν εφησυχάζουν και αφουγκράζονται τις νέες ανάγκες οι οποίες δημιουργούνται διαρκώς, οπότε πάνω σε αυτό το πλαίσιο και δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα της πέμπτης γενιάς του δημοφιλούς μοντέλου, αποφάσισαν να το ενισχύσουν ακόμη περισσότερο με ορισμένες σημαντικές προσθήκες. Αρχικά, το ιαπωνικό μοντέλο διατίθεται πλέον με 2 νέους κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1.0 λίτρου, με αυτόματο κιβώτιο Xtronic, καθώς και με το αναβαθμισμένο NissanConnect.

Σε ότι αφορά λοιπόν στην «καρδιά» του νέου Micra, διατίθεται πλέον σε τρεις εκδόσεις βενζίνης και μία diesel. Στην πρώτη περίπτωση, συναντάμε τον ατμοσφαιρικό του 1.0 λίτρου με απόδοση 71 ίππων, o οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Στη συνέχεια τοποθετείται ο νέος 1.000άρης IG-T κινητήρας με απόδοση 100 ίππων, ενώ στην κορυφή των βενζινοκίνητων επιλογών έχουμε το νέο 1.000άρη DIG-T κινητήρα των 117 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Το εν λόγω μοτέρ προσφέρει σύμφωνα με τη Nissan, ακόμη καλύτερες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα). Τέλος, το Micra συνεχίζει να διατίθεται με diesel κινητήρα (1.5 dCi) απόδοσης 90 ίππων.

Την ίδια στιγμή ως κερασάκι στην τούρτα έρχεται να προστεθεί και το νέο NissanConnect, το αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας που βελτιώνει περαιτέρω τη σχέση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Το όφελος για τον οδηγό και τους επιβάτες εστιάζεται στην απρόσκοπτη και διαισθητική ενσωμάτωση του δικού τους smartphone με το αυτοκίνητο, καθώς και στη δυνατότητα ενημερώσεων του χάρτη και του λογισμικού με τη μέθοδο Over The Air (OTA). Τα Apple CarPlay και Android Auto συμπεριλαμβάνονται ως στάνταρ από την έκδοση εξοπλισμού Acenta.

Οι χρήστες ενθαρρύνονται να κατεβάσουν μια ολοκαίνουργια εφαρμογή, που ονομάζεται «Πλοήγηση από Πόρτα σε Πόρτα» (Door to Door Navigation), στο smartphone τους. Με αυτό τον τρόπο έχουν στη διάθεσή τους βελτιωμένες λειτουργίες, όπως ο προγραμματισμός μιας διαδρομής, πριν καν βγουν από το σπίτι ή το γραφείο τους, μέσω της έξυπνης συσκευής τους. Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, μπορούν να στείλουν τον προορισμό απευθείας στο αυτοκίνητο για να ξεκινήσει η καθοδήγηση κατά τη διαδρομή, τη στιγμή που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Το νέο NissanConnect διαθέτει επίσης το TomTom Premium Traffic, το οποίο παρέχει εξαιρετικά ακριβή δεδομένα κίνησης σε πραγματικό χρόνο για τη βελτιστοποίηση του χρόνου ταξιδιού. Η πρόσβαση στο νέο NissanConnect γίνεται μέσω μιας οθόνης αφής επτά ιντσών, ενσωματωμένης κεντρικά στο ταμπλό. Διαθέτει το ίδιο μέγεθος (7 ίντσες), αν και πλέον φέρει λιγότερα σκληρά πλήκτρα, καθώς και μια νέα δυνατότητα λειτουργιών πολλαπλής αφής.Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο η έκδοση με τον 1.000άρη IG-T κινητήρα των 100 ίππων, είναι διαθέσιμη με μια σούπερ δελεαστική προσφορά, η οποία περιλαμβάνει αποπληρωμή με μόλις 149 ευρώ το μήνα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!