ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
5 αυτοκίνητα που σημάδεψαν τον κινηματογράφο εδώ και 10 χρόνια! (pics)

5 αυτοκίνητα που σημάδεψαν τον κινηματογράφο εδώ και 10 χρόνια! (pics)

5 αυτοκίνητα που σημάδεψαν τον κινηματογράφο εδώ και 10 χρόνια! (pics)

Τι κοινό έχουν τα «Transformers» με τη σειρά ταινιών «Fast and Furious», το «Mad Max» και την τριλογία του «Σκοτεινού Ιππότη»;

Η απάντηση είναι μία και αποτελεί τη συνταγή για μία επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία: Γρήγορα ή βαριά «οπλισμένα» αυτοκίνητα, να προσφέρουν εντυπωσιακές σκηνές δράσεις, οι οποίες μνημονεύονται για χρόνια από σινεφίλ και όχι μόνο.

Έτσι, κάθε σούπερ ήρωας ή πρωταγωνιστής ταινιών δράσης, εφοδιάζεται με το κατάλληλο για την περίσταση όχημα, όπως για παράδειγμα ο Batman με το χαρακτηριστικό Batmobile, το οποίο στην πρόσφατη τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν δεν θυμίζει σε τίποτα παλαιότερες εκδοχές του.

Εμείς επιλέξαμε τα 5 πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα μοντέλων, τα οποία συμπρωταγωνίστησαν σε ταινίες της τελευταίας δεκαετίας και σας τα παρουσιάζουμε:

Lightning McQueen — «Cars»

Στην παιδική σειρά ταινιών «Cars» από την Pixar, την παράσταση κλέβει η Αστραπή McQueen (Lightning McQueen). Το χαρακτηριστικό κόκκινο αυτοκίνητο φαίνεται να έχει αντλήσει την έμπνευση του από την Corvette, ενώ δεν διστάζει να μιλήσει με τη φωνή του γνωστού ηθοποιού Owen Wilson.

Gigahorse — «Mad Max: Fury Road»

Σε μια ταινία ολίγον βαρετή παρά τις υποτιθέμενες σκηνές δράσης (όλες στον ίδιο δρόμο), την παράσταση κλέβουν τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα και κυρίως το Gigahorse, το οποίο αποτελεί την ένωση δύο Cadillac Coupe de Villes του 1959, ενώ στον βασικό του εξοπλισμό φέρει αρκετά βαρύ... οπλισμό.

Dodge Charger — «Fast & Furious»

Προφανώς χωρίς γρήγορα αυτοκίνητα δεν θα είχε λόγο ύπαρξης η σειρά ταινιών «Fast & Furious». Έτσι λοιπόν στην 4η ταινία ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και ένα Dodge Charger R/T 426 Hemi του 1969, το οποίο θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο που είχε πρωταγωνιστήσει σε μια από τις πιο κλασικές σκηνές της διαχρονικής ταινίας «Bullitt».

Bumblebee — «Transformers»

Μπορεί ο αυθεντικός Bumblebee να ήταν ένας ταπεινός «Σκαραβαίος», ωστόσο στις ταινίες Transformers μεταμορφώθηκε σε μία εντυπωσιακή -και προφανώς κίτρινη- Chevrolet Camaro με μαύρες ρίγες, κλέβοντας την παράσταση από τους συμπρωταγωνιστές του, παρά το γεγονός ότι είχε χάσει την «ομιλία» του στη μάχη.

Tumbler — «The Dark Knight Trilogy»

Το γνωστό και μη εξαιρετέο «Batmobile» στην σύγχρονη εκδοχή της τριλογίας του «Σκοτεινού Ιππότη» ονομάζεται «Tumbler» και αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του Batman τόσο ενάντια στον Joker, όσο κυρίως στην τρίτη και τελευταία ταινία της σειράς, με την οποία ολοκληρώνεται το έπος του Κρίστοφερ Νόλαν.