Tα αστέρια των τεσσάρων τροχών στην Έκθεση «Αυτοκίνηση EKO 2018»

Πέτρος Σηφαλάκης
Tα αστέρια των τεσσάρων τροχών στην Έκθεση «Αυτοκίνηση EKO 2018»
Παλιές, καλές εποχές θυμίζει η φετινή έκθεση αυτοκινήτου στην Αθήνα, καθώς στα περίπτερα των εταιρειών λάμπει -μετά από αρκετά χρόνια- ένας μεγάλος αριθμός νέων μοντέλων για κάθε γούστο και βαλάντιο!

Για ακόμη μια χρονιά, η έκθεση «Αυτοκίνηση EKO» θα γίνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού. Το Σάββατο, 10/11 είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας της και θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 18 του ίδιου μήνα, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον την επισκεφθεί, να δει τα μοντέλα που πρωταγωνιστούν φέτος.

Δεκάδες νέα μοντέλα κάνουν πρεμιέρα για την ελληνική αγορά, μάλιστα μερικά δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη, ενώ δεν λείπουν διάφορες «εκπλήξεις» όπως το μονοθέσιο της Formula 1 στο περίπτερο της Renault, το αγωνιστικό Nissan Micra και το ηλεκτρικό πρωτότυπο MINI. Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της έκθεσης, βρίσκονται και πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του aftermarket. Δείτε παρακάτω κάποια εντυπωσιακά αυτοκίνητα που θα μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά στην Έκθεση «Αυτοκίνηση EKO 2018». Ωράρια και τιμές εισιτηρίων, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

BMW Σειρά 8

Το εντυπωσιακό κουπέ της BMW ακούει στο όνομα Σειρά 8. Πρόκειται για ένα GT μοντέλο με άφθονη δόση πολυτέλειας και ξεχωριστής εμφάνισης, ενώ έχει και πανίσχυρους κινητήρες κάτω από το καπό του. Πρόκειται για τον diesel των 3.0 λίτρων με 320 ίππους ή τον βενζίνης των 4.4 λίτρων με τους 530 ίππους, με τον πρώτο να είναι εξακύλινδρος σε σειρά και τον δεύτερο V8, αμφότεροι με τούρμπο.

BMW X5

Το μοντέλο που ίδρυσε την γκάμα X της BMW ανανεώνεται εκ βάθρων και μας συστήνεται εκ νέου στην τέταρτη γενιά του. Αρχικά, θα διατεθεί με μοτέρ βενζίνης των 340 ίππων των 3.0 λίτρων και ένα ίσου κυβισμού diesel, με 265 ίππους στη «βασική» του έκδοση ή 400 ίππους, στην έκδοση με τα... τέσσερα (!!!) τούρμπο!

Cupra Ateca

Η σειρά Cupra πλέον αποτελεί παρελθόν για τη SEAT αφού πλέον μιλάμε για μια ανεξάρτητη μάρκα, που ναι μεν χρησιμοποιεί ως βάση τα μοντέλα της ισπανικής φίρμας αλλά έχει άλλο brand name και σήμα. Το πρώτο «τέκνο» της φίρμας είναι το Ateca, με το μοτέρ να έρχεται απευθείας από το Leon Cupra! Πρόκειται, δηλαδή, για τον 2.0 TSI με τους 300 ίππους, όμως εδώ έχουμε και τετρακίνηση 4Drive.

DS 3 Crossback

Μια πολύ σημαντική πρεμιέρα στην «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018» είναι το DS3 Crossback, το μικρό SUV του premium brand του PSA Group, της DS. Πολυτέλεια και στυλ, είναι σε πρώτο πλάνο, όπως και οι σύγχρονοι κινητήρες με σύνολα βενζίνης των 1.2 λίτρων με 100 ή 130 ίππους και diesel στα 1.5 λίτρα με 100 ή 130 ίππους ξανά.

Fiat 500X

Φρεσκαρισμένο εμφανισιακά και με πλήρως ανανεωμένη γκάμα κινητήρων έρχεται το Fiat 500X. Υπάρχει 1.000άρης τούρμπο με 120 ίππους, σύνολο 1.3 λίτρων με 150 ίππους και τρεις diesel, στα 1.3 λίτρα (95 ίπποι), τα 1.6 λίτρα (120 ίπποι) και τα 2.0 λίτρα (150 ίπποι). Προαιρετικά, υπάρχει αυτόματο σασμάν εννέα σχέσεων και τετρακίνηση, όπως και ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ 1.6 λίτρων με 110 ίππους.

Ford Mustang Bullitt

Ένα αυτοκίνητο που έχουμε «χορτάσει» στη μεγάλη οθόνη, έρχεται στην Αθήνα με βαριά «κληρονομιά» στην πλάτη. Η Ford Mustang Bullitt τραβά τα βλέμματα στο περίπτερο της Ford και προκαλεί δέος! Εφοδιάζεται με έναν κινητήρα V8 των 5.0 λίτρων, που στην περίπτωση αυτής της έκδοσης αποδίδει 464 ίππους και 520 Nm ροπής!

Jeep Wrangler

Το σκληροτράχηλο 4x4 της Jeep άλλαξε εντελώς, χωρίς να διαφοροποιείται εμφανισιακά από το σχήμα και το σχέδιο που γνωρίζουμε. Ωστόσο, εκσυγχρονίστηκε, κάτι που έγινε και στους κινητήρες του. Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, έχουμε τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα τούρμπο των 2.0 λίτρων με 272 ίππους! Θα υπάρχει και diesel των 2.2 λίτρων με 200 ίππους.

Mercedes-Benz CLS

To τετράθυρο κουπέ της Mercedes-Benz έρχεται στη νέα του γενιά και συνεχίζει να εντυπωσιάζει, όπως έκανε και η πρώτη CLS. Είναι πιο τεχνολογικά προηγμένη από ποτέ, με μεγάλους χώρους και ισχυρούς κινητήρες κάτω από το καπό της. Υπάρχουν κινητήρες diesel και βενζίνης, με ισχύ έως και 370 ίππους ενώ δεν λείπουν οι εκδόσεις AMG που έχουν πάνω από 440 ίππους!

Renault Megane RS

Η Renault μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι των σπορ χάτσμπακ με το νέο Megane RS, που παρουσιάστηκε και είναι έτοιμο να βγει στην αγορά. Η μυώδης εμφάνισή του το κάνει να ξεχωρίζει και βέβαια, συνοδεύεται και από τις ανάλογες επιδόσεις. Το εντυπωσιακό γαλλικό μοντέλο κινείται από έναν τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.8 λίτρων με μέγιστη ισχύ 280 ίππων.

RenaultSport F1 Team

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Renault έχει μακρά ιστορία στη Formula 1 και αυτό φροντίζουν να μας το θυμίζουν οι άνθρωποι της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω ενός μονοθεσίου που βρίσκεται στο περίπτερό τους! Πρόκειται για το αυτοκίνητο που οδηγεί ο Νίκο Χούλκενμπερκ και ο Κάρλος Σάινθ στο φετινό πρωτάθλημα και σίγουρα κλέβει την παράσταση.

SEAT Tarraco

Η SEAT μπήκε πολύ πρόσφατα στο χώρο των SUV με το πρώτο τέτοιο μοντέλο στην ιστορία της να ήταν το Ateca. Αργότερα, παρουσιάστηκε και το Arona ενώ τώρα, βλέπουμε το μεγαλύτερο όλων, το Tarraco! Χαρακτηριστικά του οι τεράστιοι χώροι και το δυναμικό παρουσιαστικό. Έρχεται με κινητήρες βενζίνης 1.5 και 2.0 λίτρων TSI που έχουν 150 και 190 ίππους, ενώ σε δύο εκδόσεις με 150 ή 190 ίππους διατίθεται και ο diesel 2.0 TDI.

Volkswagen Touareg

Το Touareg είχε ανέκαθεν ένα δύσκολο έργο στην γκάμα της Volkswagen καθώς προσπαθούσε να «πείσει» τους πελάτες ότι είναι πραγματικά premium, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει σε πολυτελές brand. Το τελευταίο όμως, δεν χρειάζεται να το κάνει γιατί το «φωνάζει» με την πρώτη ματιά! Για την ώρα, διατίθεται με μοτέρ diesel των 3.0 λίτρων, με 286 ίππους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!