Πέντε mini αυτοκίνητα με maxi πορτμπαγκάζ! (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Πέντε mini αυτοκίνητα με maxi πορτμπαγκάζ! (pics)
Ποια μοντέλα της αγοράς έχουν κόμπακτ εξωτερικές διαστάσεις αλλά χώρο αποσκευών που φλερτάρουν με εκείνους της αμέσως επόμενης κατηγορίας; Δείτε τα πέντε «μικρά» με πορτμπαγκάζ οικογενειακών προδιαγραφών!

Οι σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης αλλά και οι προδιαγραφές ασφαλείας έχουν μεγαλώσει κατά πολύ τα αυτοκίνητα, τόσο που τα κοινά μας supermini μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν μια μικρή οικογένεια.

Συχνά λοιπόν δεν παίζουν το ρόλο του «δεύτερου» αυτοκινήτου όπως κάποια άλλα χρόνια αλλά του βασικού, οπότε ένας μεγάλος χώρος αποσκευών λύνει τα χέρια και κάνει ακόμη πιο άνετες τις μετακινήσεις.

Γίνεται όμως να μιλάμε για ικανό πορτμπαγκάζ στην κατηγορία των «μικρών»; Κι όμως, ναι! Τα σημερινά μοντέλα έχουν μεγαλώσει και οι εταιρείες εκμεταλλεύονται πλήρως κάθε χιλιοστό των μεγαλύτερων διαστάεων, προσφέροντας μεγάλους χώρους επιβατών και αποσκευών. Πάμε να δούμε τα πέντε «μικρά» που διαπρέπουν, στον τομέα του πορτμπαγκάζ.

SEAT Ibiza

Χώρος αποσκευών: 355 λίτρα

Το ισπανικό μοντέλο εκτός από σύγχρονους κινητήρες, μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και κορυφαία στην κατηγορία ασφάλεια, προσφέρει και το πιο μεγάλο πορτμπαγκάζ. Με 355 λίτρα, πλησιάζει πολύ προς την κατηγορία των μικρομεσαίων και δείχνει την πολύ καλή δουλειά που έκαναν οι μηχανικοί της SEAT σε όλους τους τομείς. Στην Ελλάδα διατίθεται από 11.700€.

Honda Jazz

Χώρος αποσκευών: 354 λίτρα

Παραδοσιακά, το Jazz παίζει το ρόλο ενός μικρού και πρακτικού πολυμορφικού μοντέλου. Η τωρινή γενιά του δεν είναι εξαίρεση και οι χώροι για αποσκευές αλλά και επιβάτες είναι εξαιρετικοί, όχι μόνο για τα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά γενικότερα. Ένα ακόμη μεγάλο bonus είναι και τα καθίσματα magic seats, που δίνουν πολλές επιλογές φόρτωσης! Στη χώρα μας από 15.110€.

Volkswagen Polo

Χώρος αποσκευών: 351 λίτρα

Το νέο Volkswagen Polο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Ibiza (MQB A0) και στο κομμάτι των χώρων, είναι αντίστοιχα «γενναιόδωρο». Τέσσερις ενήλικες επιβάτες μπαίνουν άνετα στην καμπίνα και το πορτμπαγκάζ με τη χωρητικότητα των 351 λίτρων αναλαμβάνει τη μεταφορά των αποσκευών τους. Η τιμή του στην Ελλάδα ξεκινάει από τις 13.400€.

Hyundai i20

Χώρος αποσκευών: 326 λίτρα

H δεύτερη γενιά του i20 μας είναι γνωστή αφού κυκλοφορεί στην αγορά αρκετά χρόνια, με ιδιαίτερα ικανοποιητικές πωλήσεις χάρη στον πολυτάλαντο χαρακτήρα του. Το ολοκληρωμένο του προφίλ ενισχύεται και από τους μεγάλους χώρους του, μαζί με το πορτμπαγκάζ των 326 λίτρων που εξυπηρετεί ακόμη και σε «οικογενειακό» επίπεδο! Ξεκινάει από τις 12.290€.

Kia Rio

Χώρος αποσκευών: 325 λίτρα

Το νέο Rio είναι κομψό, με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας σε όλες του τις εκδόσεις και μοναδική εγγύηση διάρκειας επτά ετών, που συνοδεύει όλα τα μοντέλα της Kia. Άλλος ένας λόγος για να το αγοράσει κάποιος είναι η ευρυχωρία του, τόσο στην καμπίνα όσο και στο πορτμπαγκάζ των 325 λίτρων. Οι τιμές του στην Ελλάδα αρχίζουν από τις 12.190€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!