Δύο Ferrari SF90 στα χέρια των Λεκλέρ, Σάινθ στην Ίμολα (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Δύο Ferrari SF90 στα χέρια των Λεκλέρ, Σάινθ στην Ίμολα (vid)
Οι οδηγοί της Ferrari στη Formula 1 πήραν δύο διαφορετικές Ferrari SF90 και έτρεξαν στην πίστα της Ίμολα, διασκεδάζοντας με το εντυπωσιακό μοντέλο της ιταλικής μάρκας.

Εκτός από το μονοθέσιο της αγωνιστικής ομάδας στη Formula 1, οι δύο οδηγοί της Ferrari έχουν και πρόσβαση στα «καθημερινά» μοντέλα της, όσο καθημερινή μπορεί να είναι μια SF90. Ο Κάρλος Σάινθ και ο Σαρλ Λεκλέρ πήραν δύο αυτοκίνητα και πήγαν στην πίστα της Ίμολα, διασκεδάζοντας μεταξύ τους στο πλαίσιο γυρίσματος ενός βίντεο για την εμπορική προώθηση του μοντέλου.

Ο Κάρλος Σάινθ διάλεξε μια «κλειστή» SF90 Stradale με το πακέτο Assetto Fiorano και ο Σαρλ Λεκλέρ την ανοικτή SF90 Spider. Αμφότερες κινούνται από έναν τούρμπο V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων με απόδοση 780 ίππους και 800 Nm ροπής, ενώ υπάρχουν και τρία ηλεκτρικά μοτέρ που όταν συνδυάζονται με τον βενζινοκινητήρα εκτοξεύουν την απόδοση στους 1.000 ίππους. Πρόκειται για το ισχυρότερο αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει ποτέ η Ferrari.

Η κίνηση του θερμικού κινητήρα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, όμως οι δύο από τους τρεις ηλεκτροκινητήρες κινούν και τους εμπρός, οπότε η συγκεκριμένη Ferrari είναι κατά κάποιο τρόπο τετρακίνηση. Επίσης, η μικρή μπαταρία των 9,7 kWh μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου την κίνησή της για περίπου 25 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Σε αυτή την περίπτωση, η SF90 είναι προσθιοκίνητη καθώς χρησιμοποιούνται μόνον οι εμπρός ηλεκτροκινητήρες.

Η SF90 Stradale είναι βελτιωμένη στα σημεία σε σχέση με την LaFerrari καθώς είναι πιο ελαφριά κατά 15 κιλά από αυτήν (1.570 κιλά), έχει 30 κιλά περισσότερη κάθετα παραγόμενη δύναμη στον πίσω άξονα στα 250 χλμ/ώρα 390 κιλά (360 η LaFerrari) ενώ κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,5 μόλις δευτερολέπτων με τελική 340 χλμ./ώρα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!