Το ισχυρότερο SEAT Tarraco έρχεται με 245 ίππους (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το ισχυρότερο SEAT Tarraco έρχεται με 245 ίππους (pics)
Περισσότερη δύναμη και πιο πολλά σπορ στοιχεία συνθέτουν το κορυφαίο SEAT Tarraco με τους 245 ίππους, που προέρχονται από έναν βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων TSI.

Τα Cupra μοντέλα πλέον δεν πωλούνται με τα σήματα της SEAT αφού δημιουργήθηκε ανεξάρτητη μάρκα για αυτά, ωστόσο η ισπανική φίρμα έχει ένα πιστό κοινό που αρέσκεται στις σπορ κατασκευές της. Για αυτό και προσπαθούν να βγάζουν αυτοκίνητα τα οποία θα προσφέρουν επιδόσεις και οδηγική απόλαυση, ακόμη κι αν δεν έχουν τον εκρηκτικό χαρακτήρα των Cupra του παρελθόντος.

Το Tarraco αυτή τη στιγμή είναι η ναυαρχίδα της SEAT, το μεγαλύτερο μοντέλο της που διαθέτει ένα εντυπωσιακό SUV αμάξωμα με τεράστιους χώρους και πολλές επιλογές για τους κινητήρες. Οι Ισπανοί αποφάσισαν να προσθέσουν ακόμη μια όπου και θα παίξει το ρόλο της κορυφαίας έκδοσης, μαζί με την Plug-In υβριδική πρόταση. Το νέο Tarraco λοιπόν εφοδιάζεται με έναν τούρμπο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων TSI με 245 ίππους και 370 Nm ροπής, το ίδιο μοτέρ που συναντάμε και στο «απλό» Volkswagen Golf GTI. Στην περίπτωση του SEAT συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης 4Drive της μάρκας.

Φυσικά οι επιδόσεις που προσφέρει αυτό το Tarraco δεν θυμίζουν ένα οικογενειακό SUV, αλλά ένα σπορ μοντέλο! Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 6,2 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 228 χλμ./ώρα. Είναι ακόμη πιο γρήγορο από την Plug-In Hybrid έκδοση των επίσης 245 ίππων. Σύμφωνα με το εργοστάσιο η μέση κατανάλωση κυμαίνεται από 8,4 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ έως 9,2 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ στον κύκλο WLTP και οι εκπομπές ρύπων από 191 έως 208 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Η SEAT προσφέρει το συγκεκριμένο Tarraco σε δύο μόνο εκδόσεις εξοπλισμού που είναι και οι κορυφαίες στην γκάμα. Η FR είναι η πιο σπορ πρόταση και ξεχωρίζει εμφανισιακά για τα μυώδη στοιχεία που συναντάμε σε προφυλακτήρες, εισαγωγές αέρα κλπ, ενώ περιλαμβάνει και μαύρα διακοσμητικά. Η Xcellence από την άλλη δίνει προτεραιότητα στην πολυτέλεια και την άνεση. Αμφότερες έχουν κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και μπορούν να συνδυαστούν τόσο με τις πενταθέσιες εκδόσεις εσωτερικού, όσο και με τις επταθέσιες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!