Το ίδρυμα Μίκαελ Σουμάχερ δώρισε 5.000 κράνη για την οδική ασφάλεια

Gazzetta team
Το ίδρυμα Μίκαελ Σουμάχερ δώρισε 5.000 κράνη για την οδική ασφάλεια
To ίδρυμα ‘’Keep Fighting’’ του Μίκαελ Σουμάχερ δώρισε 5.000 κράνη μοτοσικλετιστών στο πλαίσιο της καμπάνιας «Fia action for road safety» για την οδική ασφάλεια σε χώρες, όπου γίνονται μετακινήσεις μεγάλου μέρους του πληθυσμού –αλλά και μεταφορές αγαθών- με δίκυκλα.

Στενή φιλία ενώνει τον Ζαν Τοντ με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA και ο Γερμανός πρώην οδηγός της Formula 1 έχουν κατακτήσει μαζί πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα με την ομάδα της Ferrari και παραμένουν μέχρι σήμερα επιστήθιοι φίλοι. Μάλιστα ο 74χρονος Γάλλος ανήκει στα ελάχιστα άτομα, τα οποία επιτρέπεται να επισκέπτονται τακτικά τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 στη βίλα του στην Ελβετία, όπου νοσηλεύεται μετά το σοβαρό του ατύχημα σε χιονοδρομικό κέντρο των γαλλικών Άλπεων.

Αυτός ο δεσμός μεταξύ των δύο ανδρών αποτυπώνεται και σε μία νέα κοινή ενέργειά τους. Συγκεκριμένα το ίδρυμα ‘’Keep Fighting’’ του Μίκαελ Σουμάχερ δώρισε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου 5.000 κράνη για μοτοσικλετιστές για να συμβάλλει στην καμπάνια οδικής ασφάλειας «Fia action for road safety» υπό την αιγίδα της FIA.

Tα νέα κράνη από την οικογένεια Σουμάχερ έχουν σήμα κατατεθέν τον δράκο.

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία βοηθά η FIA να εφοδιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μοτοσικλετιστές με ασφαλή και οικονομικά προσιτά κράνη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξέλιξε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου κράνη που θα προσφέρουν αποτελεσματικότατη προστασία και θα μπορούν να φορεθούν ευχάριστα ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες. Στόχος της FIA είναι να διατεθούν τα συγκεκριμένα κράνη σε λιανικές τιμές κάτω των 20 ευρώ, προκειμένου να μπορούν να αποκτηθούν ευκολότερα από πολίτες φτωχών χωρών, στις οποίες γίνεται η κυκλοφορία –αλλά ακόμη και η μεταφορά αγαθών- κατά κύριο λόγο με δίκυκλα. Ήδη πραγματοποιούνται με τα συγκεκριμένα κράνη πιλοτικά προγράμματα στην Ινδία, την Τανζανία και τη Τζαμάικα.

Το ίδρυμα ‘’Keep Fighting’’ που ιδρύθηκε από την οικογένεια Σουμάχερ συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημα δωρίζοντας 5.000 κράνη ο σχεδιασμός των οποίων παραπέμπει στα θρυλικά κόκκινα κράνη του ‘’Σούμι’’ όταν έτρεχε στη Formula 1. Το πιο ξεχωριστό σχεδιαστικό στοιχείο τους είναι ο δράκος, που συμβολίζει τη δύναμη και την αντοχή και αποτελεί ένα αγαπημένο μοτίβο και του ίδιου του Γερμανού θρύλου της Formula 1.

Ο Σούμι αγκαλιάζει τον Φέτελ, ενώ το κράνος του έχει σχεδιασμένο ένα δράκο.

O Zαν Τοντ δήλωσε τα εξής για τη συγκεκριμένη δωρεά: «Η χρήση κράνους είναι απλά στοιχειώδης, όταν πρόκειται για ασφάλεια στην κυκλοφορία. Είμαι πολύ ευγνώμων στο ίδρυμα ‘’Keep Fighting’’ που είναι ο πρώτος συνεργάτης αυτού του προγράμματος και ελπίζω, ότι θα το ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι συνεργάτες».

Όμως και η εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ, Ζαμπίνε Κεμ, προχώρησε στις εξής δηλώσεις: «Ανέκαθεν ήταν ζήτημα καρδιάς για τον Μίκαελ περισσότερη ασφάλεια στα κράνη μέσω καλύτερης τεχνολογίας ή –όπως σε αυτή την περίπτωση- μέσω μεγαλύτερης διαθεσιμότητας. Με τη δωρεά ελπίζουμε, να προσδώσουμε παγκόσμια δυναμική σε αυτό το εγχείρημα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!