Οι πρώτες φωτογραφίες της νέας BMW Σειράς 4 (pics)

Οι πρώτες φωτογραφίες της νέας BMW Σειράς 4 (pics)
Αν και η επίσημη παρουσίαση δεν έγινε ακόμη, η BMW μας δείχνει την καινούργια «τεσσάρα», η οποία δεν διατηρεί κανένα σχεδιαστικό δεσμό με αυτή που κυκλοφορεί σήμερα στους δρόμους.

Με την προηγούμενη γενιά της Σειράς 3, η BMW θέλησε να διαχωρίσει τις σεντάν-station wagon εκδόσεις με τις κουπέ-κάμπριο, που μέχρι πρότινος ενσωματώνονταν στο ίδιο μοντέλο. Για αυτό και δημιουργήθηκε η Σειρά 4, ένα εντυπωσιακό δίθυρο κουπέ ή κάμπριο, το οποίο στη συνέχεια το γνωρίσαμε και ως σπορ τετράθυρο Gran Coupe. Τώρα η BMW βρίσκεται ένα βήμα πριν μας παρουσιάσει τη νέα «τεσσάρα», τη δεύτερη γενιά της δηλαδή, αφού η επιτυχία της ήταν τέτοια που συνεχίζει κανονικά την πορεία της. Βέβαια, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο.
Η νέα Σειρά 4 δεν αποκαλύφθηκε επίσημα, από τις φωτογραφίες όμως που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, μπορούμε να δούμε την εμφάνισή της. Εμπρός ξεχωρίζουμε αμέσως την τεράστια γρίλια, με τα δύο πολύ μεγάλα σε μέγεθος «νεφρά» που έχουν όλες οι BMW. Πλέον εκτείνονται μέχρι κάτω, σχεδόν στο τέλος του αμαξώματος. Η μεγάλη γρίλια είναι κάτι το οποίο διχάζει το κοινό της μάρκας. Άλλοι το βρίσκουν υπερβολικό, άλλοι γοητευτικό, η BMW όμως έχει δηλώσει ότι οι πωλήσεις, δείχνουν πως η νέα σχεδιαστική της τάση αποδίδει, για αυτό και εφαρμόζεται.

Στην «τεσσάρα» καταλαβαίνουμε αμέσως ότι οι επιρροές από το πρωτότυπο Concept 4 είναι σαφείς. Έγιναν κάποιες τροποποιήσεις και μπήκε στην παραγωγή, οπότε η γραμμή του χαρακτηρίζεται ως όμορφη και σύγχρονη. Οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και οι ζάντες αλουμινίου με την εντυπωσιακή σχεδίαση οφείλονται στο προαιρετικό πακέτο M Sport που υπάρχει στο αυτοκίνητο των φωτογραφιών. Υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να θυμίζει και μια πιο κόμπακτ εκδοχή της νέας Σειράς 8, που όπως και να το κάνουμε, μόνο θετικό θα μπορούσε να είναι.

Σπορ φιλοσοφία και υψηλές επιδόσεις

Σύμφωνα με τις φήμες το μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι η M440i xDrive, δηλαδή κινείται από έναν τούρμπο εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα που αποδίδει 374 ίππους και 500 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς και οι επιδόσεις της τιμούν το σηματάκι "M" μπροστά από τον κωδικό του ονόματος, ακόμη κι αν δεν πρόκειται για την ισχυρότερη και πιο απόλυτη M4, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα. Στο μέλλον θα δούμε και την κάμπριο έκδοση της Σειράς 4, όπως και την τετράθυρη Gran Coupe.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!