Η αυτοκινητοβιομηχανία παίρνει ξανά μπροστά στις ΗΠΑ

Gazzetta team
Η αυτοκινητοβιομηχανία παίρνει ξανά μπροστά στις ΗΠΑ
Μεγάλο ρόλο στην οικονομία των ΗΠΑ παίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία θα ξεκινήσει να επανέρχεται ξανά στους ρυθμούς της, σταδιακά, από την επόμενη εβδομάδα.

Ένα κρίσιμο τεστ για την αμερικανική οικονομία θα αποτελέσει η επανεκκίνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, στις 18 Μαΐου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας στις 18 Μαΐου, καθώς οι εργαζόμενοι εγκαθιστούν νέο εξοπλισμό υγειονομικής ασφάλειας και ενεργοποιούν τις γραμμές παραγωγής, προετοιμάζοντας την έναρξη της παραγωγής, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Ford Motor Co, General Motors Co και Fiat Chrysler Automobiles NV προγραμματίζουν όλες να επανεκκινήσουν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις τους εντός της εβδομάδας.

Τεστ για την οικονομία των ΗΠΑ

Η επανεκκίνηση της αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής οχημάτων θα είναι ένα σημαντικό τεστ που θα παρακολουθηθεί στενά, για το αν οι εργαζόμενοι σε μία σειρά από βιομηχανίες μπορούν να επιστρέψουν σε μεγάλους αριθμούς, χωρίς να καταγραφεί αναζωπύρωση των μολύνσεων από την πανδημία COVID-19.

Η πορεία επανεκκίνησης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι σημαντική για την αμερικανική οικονομία, καθώς περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι, δουλεύουν στον αναφερόμενο τομέα.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!