Το υβριδικό Fiat 500 στην Ελλάδα από 12.800€ (pics & vid)

Gazzetta team
Το υβριδικό Fiat 500 στην Ελλάδα από 12.800€ (pics & vid)
Το Fiat 500 γίνεται πλέον πολύ πιο ολοκληρωμένο, καθώς προσφέρεται σε έκδοση με ήπιο υβριδικό σύστημα, χωρίς η τιμή΄του να ξεφεύγει!

Η ελκυστική, κλασική εμφάνιση, «παντρεύεται» με την οικολογική συνείδηση, στην περίπτωση του Fiat 500. Το μικρό ιταλικό μοντέλο πόλης έφτασε στη φάση εξηλεκτρισμού του και πρόκειται για το πρώτο στην γκάμα της μάρκας που χρησιμοποιεί κάποιο σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης. Πιο συγκεκριμένα, το μικρό τρίθυρο μοντέλο πόλης απέκτησε μιας νέας γενιάς γεννήτρια/μίζα/ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει υποβοήθηση στον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά τις εκκινήσεις ή τις φάσεις λειτουργίας υπό μεγάλο φορτίο. Κίνηση στο Fiat 500 Hybrid δίνει ο τελευταίας γενιάς 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας της οικογένειας FireFly, με χωρητικότητα 1.000κ.εκ. Το νέο σύνολο, που το έχουμε γνωρίσει ήδη στο Fiat 500X ως turbo, αποδίδει συνολικά 70 ίππους.

Μεγάλα οφέλη από την υβριδική τεχνολογία

Το Fiat 500 Hybrid σε σχέση με το συμβατικό που διαθέτει τον κινητήρα 1.2 69 ίππων, επιτυγχάνει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων κατά μέσο όρο 20% (έως και 30% ανάλογα με τις συνθήκες). Παράλληλα το νέο σύνολο προσφέρει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα άνεσης χάρη στο σύστημα BSG που επιτρέπει την αθόρυβη και χωρίς κανένα κραδασμό ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κινητήρα μέσω του συστήματος Stop & Start.

Το σύνολο κατατάσσεται ως υβριδικό από το υπουργείο μεταφορών, υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6D Final, εκπέμπει μόλις 88γρμ./χλμ. CO2 και απαλλάσσεσαι από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λειτουργία του νέου ήπιου υβριδικού συστήματος που εξοπλίζει το 500 και οσονούπω και το Panda.

Η οικολογία συναντά την οικονομία

Το νέο Fiat 500 Hybrid προσφέρεται σε κλειστή και cabriolet εκδόσεις, καθώς και σε πέντε διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού. Το κορυφαίο, Launch Edition, ενσωματώνει μια πρωτοποριακή τεχνολογία κατασκευής των υφασμάτινων επενδύσεων, με την ονομασία SEAQUAL YARN.

Πρόκειται για ένα συνθετικό ύφασμα πιστοποιημένο από την SEAQUAL INITIATIVE που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο προέρχεται κατά 10% από τη θάλασσα και 90% από τη στεριά. Το SEAQUAL YARN κατασκευάζεται μετατρέποντας τα πλαστικά που συλλέγονται από τη θάλασσα σε νήμα και στη συνέχεια σε ύφασμα. Κατά τη φάση δημιουργίας του υφάσματος το πλαστικό από τις θάλασσες συνδυάζεται με ίνες φυσικής προέλευσης και από άλλα ανακυκλωμένα υλικά.

Η «πράσινη» διαδικασία παραγωγής ολοκληρώνεται με την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον βαφών που ελαχιστοποιούν τη χρήση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.

Το νέο Fiat 500 Hybrid είναι άμεσα διαθέσιμο στη τιμές που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια και μάλιστα με προωθητική ενέργεια έκπτωσης 1.000 ευρώ στην τιμή του τιμοκαταλόγου, για όλες τις εκδόσεις. Επιπρόσθετα, το νέο Fiat 500 Hybrid καλύπτεται από εγγύηση πέντε ετών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!