Νέο Volkswagen Golf: Η σπορ γκάμα ξεκινά με το ντίζελ GTD

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο Volkswagen Golf: Η σπορ γκάμα ξεκινά με το ντίζελ GTD
Η Volkswagen με μια teaser φωτογραφία μας δείχνει το εμπρός τμήμα του νέου Golf GTD, της έκδοσης που θα ξεκινήσει να διατίθεται πρώτη από ολόκληρη την γκάμα με τα σπορ μοντέλα.

Η αποκάλυψη του Volkswagen Golf 8 έχει γίνει και στις απλές εκδόσεις του, σύντομα θα κυκλοφορήσει στους δρόμους. Η Volkswagen ετοιμάζει και μια σειρά γρήγορων εκδόσεων για το μικρομεσαίο μοντέλο της, όπως το GTI, το υβριδικό GTE, το ντίζελ GTD και το κορυφαίο R. Η παρουσίαση της σπορ γκάμας θα ξεκινήσει με το GTD, με τη συγκεκριμένη έκδοση να είναι και εκείνη που θα διατεθεί πρώτη στην αγορά.

Καθημερινό «πολυεργαλείο»

Η γερμανική μάρκα ήδη έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που μας δείχνει το εμπρός τμήμα του Golf GTD, του ντίζελ μοντέλου που συνδυάζει ιδανικά τον σπορ χαρακτήρα, τις επιδόσεις, την οικονομία καυσίμου και τη φιλικότητα στην καθημερινή χρήση. Από τη φωτογραφία που βλέπουμε, πάντως, ξεχωρίζουμε την πεντάδα LED στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα για τα φώτα ημέρας και τη χαρακτηριστική γρίλια με το κόκκινο σιρίτι, που φτάνει και μέσα στα φωτιστικά σώματα.

Επιδόσεις και οικονομία

Στη μάσκα, βλέπουμε ένα φωτιζόμενο τμήμα που διατρέχει όλο το πλάτος της «μούρης» και μοιάζει και αυτό με LED φώτα ημέρας, όμως δεν γνωρίζουμε αν θα βγει έτσι στην παραγωγή. Κάτω από το καπό πάντως, θα υπάρχει ο νέος τετρακύλινδρος τούρμπο πετρελαιοκινητήρας 2.0 TDI Evo, ο οποίος πλέον αποδίδει 200 ίππους, από τους 184 της προηγούμενης γενιάς και θα δίνει εξαιρετικές επιδόσεις στο γερμανικό μοντέλο. Τα διαθέσιμα κιβώτια θα είναι ένα χειροκίνητο εξάρι και ένα αυτόματο DSG, των επτά σχέσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!