Αυτό είναι το «πρόσωπο» του νέου Cupra Leon! (pic)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτό είναι το «πρόσωπο» του νέου Cupra Leon! (pic)
Μετά την αποκάλυψη των απλών εκδόσεων του ισπανικού μικρομεσαίου, βλέπουμε το εμπρός τμήμα του Cupra Leon, που για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου θα βγει στην αγορά με τα σήματα της Cupra και όχι της SEAT.

Στις 20 Φεβρουαρίου, η Cupra θα μας παρουσιάσει το «δικό της» Leon, αυτό που θα δίνει έμφαση στον σπορ χαρακτήρα και τις επιδόσεις. Θα είναι διαθέσιμο τόσο σε χάτσμπακ αμάξωμα, όσο και σε station wagon (Sportstourer), ενώ γνωρίζουμε ότι θα έχει υβριδικό κινητήριο σύνολο με απόδοση 245 ίππους, όσους και το Golf GTE δηλαδή. Η Cupra μας έδειξε το εμπρός τμήμα του μοντέλου, όχι ξεκάθαρα, αλλά μέσα από μια τυπική teaser φωτογραφία. Δεν μπορούμε να διακρίνουμε τη σχεδίαση στο 100% αλλά βλέπουμε ότι για πρώτη φορά, το Leon Cupra θα διατίθεται με τα σήματα της νέας μάρκας Cupra και όχι της SEAT.

Επίσης, εντυπωσιακές είναι και οι εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, καθώς αυτές δείχνουν τεράστιες και φτιάχνουν ένα πολύ επιθετικό ύφος σε αυτό το Leon. Για τις επιδόσεις του υβριδικού Leon, κρατήστε ότι θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και μπλοκέ διαφορικό. Τα 0-100 χλμ./ώρα θα είναι περίπου στα 6,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα φτάνει στα 240 χλμ./ώρα. Όσοι... νοσταλγούν τα σκληροπυρηνικά Leon του παρελθόντος, ας μην απογοητευτούν, καθώς θα ακολουθήσει και το Leon Cupra R που θα έχει τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων TSI με απόδοση άνω των 300 ίππων. Θα υπάρχει τετρακίνηση και τα 0-100 χλμ./ώρα θα είναι υπόθεση κάτω των πέντε δευτερολέπτων!

Υπενθυμίζουμε, ότι πλέον, τα μοντέλα Cupra δεν βγαίνουν μέσα από τη SEAT, όπως γινόταν παλιά. Συστάθηκε μια νέα μάρκα μέσα στο Volkswagen Group, που προφανώς γεννήθηκε από τις σπορ εκδόσεις των μοντέλων της SEAT και ονομάζεται Cupra. Η δουλειά της είναι να παίρνει τα μοντέλα της SEAT και να τα περιποιείται καταλλήλως, ώστε να λανσάρονται στη συνέχεια ως μοντέλα επιδόσεων. Δεν άλλαξε τίποτα στην ουσία, μόνο το σήμα αυτών των μοντέλων και το όνομά τους! Εκτός από το Leon, έχουν φτιάξει και γρήγορη έκδοση του Ateca, ενώ έχουν παρουσιάσει διάφορα ενδιαφέροντα πρωτότυπα που δείχνουν ότι έχουμε πολλά να δούμε από την Cupra! Όπως είναι προφανές, έχουν δώσει μεγάλη βάση στην υβριδική τεχνολογία, ακόμη και στην ηλεκτροκίνηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!