ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ο ιδιοκτήτης μιας Ferrari «συμφώνησε» να του την κλέψουν!

Ο ιδιοκτήτης μιας Ferrari «συμφώνησε» να του την κλέψουν!

Ferrari κλέφτες

Οι κλέφτες σε αυτόν τον ιδιοκτήτη της Ferrari 812 Superfast εμφανίστηκαν με τη μορφή της αντιπροσωπείας, τον εξαπάτησαν και τον έπεισαν να τους δώσει τα κλειδιά, στο πλαίσιο μιας ανάκλησης.   

«Επιστήμονες» έχουν γίνει πλέον οι κλέφτες και εκτός από... χάκερς, για να ανοίγουν κάθε λογής καινούργιο αυτοκίνητο, έχουν και τεράστιο υποκριτικό ταλέντο! Η πιο ενδιαφέρουσα κομπίνα των τελευταίων μηνών, έρχεται από τη Νότιο Αφρική. Ένας άνδρας ειδοποιήθηκε με πλαστή επιστολή, ότι υπάρχει μια ανάκληση για την 812 Superfast του και ότι εντός των επόμενων ημερών θα έρθει φορτηγό για να την παραλάβει, να την πάει στην αντιπροσωπεία ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και να του την επιστρέψουν. 

Η Ferrari ενημερώθηκε αμέσως

Ferrari κλέφτες

Όντως, το φορτηγό ήρθε, όμως δεν ήταν της Ferrari. Ο ιδιοκτήτης, παρέδωσε τα κλειδιά, μαζί με το αυτοκίνητο και οι κλέφτες την είχαν όλη δική τους! Αργότερα, τη βρήκαν διαλυμένη, ύστερα από τρακάρισμα, στα σύνορα με τη Μοζαμβίκη. Η Ferrari έλαβε γνώση για το περιστατικό και ζήτησε από τους πελάτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τέτοιου είδους τεχνάσματα. Τόνισε ότι η ίδια η μάρκα ποτέ δεν θα ζητήσει το αυτοκίνητο, να το παραλάβει δηλαδή από το σπίτι του και να το επιστρέψει, οπότε όποιος τους πει κάτι τέτοιο θέλει να τους εξαπατήσει. 

Σενάριο για Όσκαρ!

Ferrari κλέφτες

Στην περίπτωση του ιδιοκτήτη της 812 Superfast από το Γιοχάνεσμπουργκ, ήταν πολύ καλά μελετημένη η υπόθεση. Οι επιστολές πήγαιναν μόνο σε εκείνους που η αντιπροσωπεία είναι πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για αυτούς να την πάνε μόνοι τους. Με αυτή τη δικαιολογία, οι κλέφτες τόνιζαν ότι η Ferrari γνωρίζει πως δεν έχουν κοντά τους έναν επίσημο dealer και για αυτό τους διευκολύνει με την ανάκληση, για να μη χάσουν ολόκληρες μέρες έως την αντικατάσταση του ελαττωματικού ανταλλακτικού. Που να ήξεραν ότι θα έχαναν και το ίδιο το αυτοκίνητό τους...