H NASA μεταφέρει διαστημόπλοια με ένα κακάσχημο αεροπλάνο! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
H NASA μεταφέρει διαστημόπλοια με ένα κακάσχημο αεροπλάνο! (pics & vid)
To Super Guppy, όπως ονομάζεται το φορτηγό αεροσκάφος, έχει... έλικες, κατασκευάστηκε το 1965, έχει τρομερή χωρητικότητα και ικανότητα μεταφοράς αλλά η εμφάνισή του μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και τρομακτική.

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ, τον τρόπο που η NASA μεταφέρει τα δημιουργήματά της από το Kennedy Space Center μέχρι το Οχάιο, σας έχουμε την απάντηση! Για να δοκιμάσουν τις αντοχές ενός νέου διαστημόπλοιου, που θα χρησιμοποιηθεί σε μια νέα μελλοντική, διαστημική επιχείρηση, χρειάστηκαν να το μεταφέρουν και οι διαστάσεις του είναι αρκετά δεσμευτικές, ως προς τον τρόπο μεταφοράς του για τόσο μεγάλη απόσταση.

Έτσι, επιστράτευσαν το φορτηγό αεροπλάνο Super Guppy, ένα πραγματικό θηρίο που κατασκευάστηκε πίσω στο 1965, έχει έλικες αντί για τουρμπίνες και δυνατότητα μεταφοράς έως και 24 τόνων φορτίου, σε ταχύτητες έως 480 χλμ./ώρα. Όπως όλα τα φορτηγά αεροπλάνα όμως, ακόμη και των πιο σύγχρονων, η εμφάνισή του είναι... αστεία ή και τρομακτική, ανάλογα το πως το βλέπει κανείς! Του δίνουμε το ελαφρυντικό της ηλικίας, αλλά και των ικανοτήτων μεταφοράς που έχει, που παραμένουν εντυπωσιακά ακόμη και σήμερα. Αξιοσημείωτο πάντως, που η NASA εμπιστεύεται μια τόσο παλιά κατασκευή για τη μεταφορά του πανάκριβου εξοπλισμού της!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!