H Skoda βάζει «ταξίμετρο» στα Ι.Χ. της που μεταφέρουν παιδιά! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
H Skoda βάζει «ταξίμετρο» στα Ι.Χ. της που μεταφέρουν παιδιά! (vid)
Μια νέα εφαρμογή που θα «μετράει» τις διαδρομές που κάνετε αποκλειστικά για τα παιδιά σας έβγαλε η Skoda και το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα αρέσει στους νεαρούς επιβάτες!

Πολλοί γονείς αστειεύονται και παρομοιάζουν τον εαυτό τους με... οδηγό ταξί. Πόσες φορές πρέπει να μεταφέρουμε τα παιδιά, από και προς τις δραστηριότητές τους, τις εξόδους τους, τους φίλους τους και πολλά ακόμη;

Το 66% μάλιστα των γονέων παραδέχονται ότι όντως, μερικές φορές, αισθάνονται σαν ταξιτζήδες, χαριτολογώντας φυσικά. Η Skoda λοιπόν αυτό που έκανε ήταν να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό ταξίμετρο για τους γονείς, το οποίο θα ενεργοποιείται μέσω εφαρμογής στο smartphone κάθε φορά που θα διανύουν μια διαδρομή αποκλειστικά για τα παιδιά τους.

Το κόνσεπτ της εφαρμογής είναι τα παιδιά να αρχίσουν να «πληρώνουν» αυτές τις διαδρομές, όχι φυσικά με χρήματα, αλλά προσφέροντας τη βοήθειά τους εκεί που μπορούν. Η αφορμή της Skoda όμως ήταν μια έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έφερε πολλά ενδιαφέροντα αποτελέσματα στην επιφάνεια. Κατά μέσο όρο οι Βρετανοί γονείς καλύπτουν ετησίως 2.652 χιλιόμετρα περισσότερα, μόνο για τα παιδιά τους!

Αν κοστολογούσαμε αυτή την απόσταση με την τιμή του ταξί του Λονδίνου τότε η «ταρίφα» θα έφτανε τα 13.985€! Μάλιστα οι Ιρλανδοί καλύπτουν ακόμη περισσότερα, 3.447 χιλιόμετρα έξτρα ανά έτος! Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν για πλατφόρμες Android και iOS. Οι δουλειές που θα αναθέτει στα παιδιά θα είναι να βγάζουν βόλτα το κατοικίδιο και να το ταΐζουν, να πλένουν το αυτοκίνητο, να τακτοποιούν το δωμάτιό τους και να καθαρίζουν τα πιάτα μετά το φαγητό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!