Σε δημοπρασία το πρώτο Ford Sierra Cosworth

Gazzetta team
Σε δημοπρασία το πρώτο Ford Sierra Cosworth
Το Ford Sierra Cosworth RS500 με τον αριθμό 001 δημοπρατείται το Μάιο στο Σίλβερστον και αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ τιμής.

Με τιμή που αναμένεται να ξεπεράσει τις 135.000 Ευρώ, ένας τυχερός συλλέκτης θα αποκτήσει το πρώτο Ford Sierra Cosworth RS500 που κατασκευάστηκε ποτέ. Στη μεγάλη δημοπρασία του Σίλβερστον που θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου στην βρετανική πίστα, το αυτοκίνητο θα είναι αναμφίβολα ένα από τα highlights.

Πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε από το εργοστάσιο της Cosworth εκείνη την εποχή στη Μεγάλη Βρετανία και ήταν η αρχή 499 αντίστοιχων μοντέλων, καθώς τόσα χρειάζονταν ώστε να πάρει την αγωνιστική άδεια (ομολογκασιόν) για τα πρωταθλήματα τουρισμού της δεκαετίας του 80 και του 90. Κυκλοφόρησε το 1987 με τιμή που έφτανε τις 20.000 λίρες και σήμερα για την γνησιότητά του, ώστε να πιάσει την τιμή που ζητά ο πωλητής του, κλήθηκε ο ειδικός Πολ Λίνφουτ, ο οποίος ασχολείται με τα αυτοκίνητα της Ford εδώ και δεκαετίες.

Εκείνος επιβεβαίωσε τη γνησιότητά του και τόνισε πως είναι πολύ πιθανό να ξεπεραστεί το προηγούμενο ρεκόρ τιμής για ένα Ford Sierra RS500 που αντιστοιχεί σε 130.000 Ευρώ, καθώς μιλάμε για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, πριν ξεκινήσει η ουσιαστική παραγωγή του και στο οποίο έχουν γίνει όλες οι δοκιμές από τους μηχανικούς της Ford.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!