Α. Εσπαργκαρό για Ζαρκό: «Αδιαφορεί για την ασφάλεια των άλλων»

Gazzetta team
Α. Εσπαργκαρό για Ζαρκό: «Αδιαφορεί για την ασφάλεια των άλλων»
Ο Ζουάν Ζαρκό κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Πορτιμάο δεν σταμάτησε αμέσως αφού κατάλαβε ότι είχε πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα του και ο Αλέιξ Εσπαργκαρό αντιδρά.

Λίγο πριν τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα, στην τέταρτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Πορτιμάο, ο Ζουάν Ζαρκό αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα του. Ο ίδιος αντί να σταματήσει αμέσως μόλις το συνειδητοποίησε, συνέχισε, αν και ο κινητήρας έβγαζε καπνούς. Σταμάτησε λίγο αργότερα, είπε ότι γνώριζε το πρόβλημα και ήξερε ότι δεν υπήρχε κάποια διαρροή, αλλά ο Αλέιξ Εσπαργκαρό τον κατακρίνει σε κάθε περίπτωση.

«Πώς στο καλό γνώριζε ότι δεν υπήρχε διαρροή; Είναι ηλίθια απάντηση αυτή από πλευράς του. Όταν βγαίνουν καπνοί δεν ξέρεις τι συμβαίνει.Το πρόβλημα είναι ότι ο Ζουάν είναι πάντα ο ίδιος, δεν μαθαίνει. Μέσα στον αγώνα για παράδειγμα, χτύπησε δύο οδηγούς μπροστά στα μάτια μου. Ήταν απίστευτο! Δεν έχω κάτι εναντίον του, αλλά όταν βλέπεις καπνό δεν μπορείς να κόβεις την πίστα και να συνεχίζεις, διότι αν υπήρχε διαρροή κι ερχόταν κάποιος από πίσω θα μπορούσε να σκοτωθεί. Είναι θέμα υπευθυνότητας, αλλά αυτός δεν ενδιαφέρεται για τίποτα και για κανέναν» είπε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό.

Ο Ζουάν Ζαρκό από την πλευρά του, είπε: «Όταν όλοι ήταν εναντίον μου στην Αυστρία, πήγα στην Επιτροπή Ασφαλείας και κανείς τους δεν μίλησε. Άρα λένε πολλά, αλλά όταν είσαι μπροστά τους δεν μιλάνε. Το ίδιο κάνει και ο Αλέιξ. Αν έχει κάποιο πρόβλημα, ας έρθει να μου το πει από κοντά. Το έκανα με τον Πολ Εσπαργκαρό μετά την επαφή μας στην Τσεχία. Δεν συμφωνήσαμε, αλλά τουλάχιστον μιλήσαμε. Το τι έγινε τώρα στα τέταρτα ελεύθερα δοκιμαστικά... ήξερα ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημα και ήξερα ότι δεν υπήρχε διαρροή. Υπάρχουν και ορισμένοι που δεν ξέρουν από μηχανολογικά και δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. Εγώ ήξερα ακριβώς τι συνέβαινε και ήξερα ότι δεν έχανα λάδια. Γι’ αυτό πήρα εκείνη τη στιγμή αυτή την απόφαση. Όλοι πιστεύουν πως κάνω απερίσκεπτα πράγματα, όμως σκέφτομαι πολύ περισσότερο απ’ ότι νομίζουν πριν κάνω κάτι. Δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!