Ένας καταπληκτικός Ράικονεν κέρδισε στις ΗΠΑ

Γιώργος Βαρίνος
Ένας καταπληκτικός Ράικονεν κέρδισε στις ΗΠΑ
Ένας φανταστικός Κίμι, πέρασε στην πρώτη στροφή τον Χάμιλτον και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα. Ένας ώριμος Φερστάπεν από την 18η θέση τερμάτισε 2ος και τελικά ο Χάμιλτον «έμεινε» με την 3η θέση. Ο Φέτελ τελικά 4ος.

Έχουμε μια πολύ καλή γεύση στο στόμα. Είδαμε έναν καταπληκτικό αγώνα με μεγάλο ενδιαφέρον και αμφίρροπο αποτέλεσμα μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Από την εκκίνηση, ο Ράικονεν πέρασε τον Χάμιλτον στην πρώτη στροφή και μπήκε επικεφαλής. Ο Φέτελ προσπάθησε στον πρώτο γύρο να περάσει τον Ρικιάρντο και απέτυχε παταγωδώς, κάνοντας μάλιστα τε-τα-κέ και έπεσε στην 14η θέση. Ο Καταπληκτικός Φερστάπεν που ξεκινούσε 18ος λόγω αλλαγής κιβωτίου, περνούσε όποιον έβλεπε εμπρός του και ανέβαινε θέσεις με καταιγιστικό ρυθμό. Στον πρώτο γύρο είχαμε και δύο συγκρούσεις. Ο Μάγκνουσεν έπεσε πάνω στον Λεκλέρκ και ο Στρολ έπεσε πάνω στον Αλόνσο. Ταυτόχρονα ο Γκροζάν το έχασε και βγήκε μόνος του. Από όλους, μόνο ο Στρολ κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα.

Με τον αγώνα να έχει εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, μόνο ο Χάμιλτον μπήκε για αλλαγή ελαστικών. Μια κίνηση που σε εκείνο το σημείο του αγώνα φαινόταν τρομερά έξυπνη. Ωστόσο ήταν νωρίς για αλλαγή ελαστικών που σήμαινε πως θα έπρεπε αργότερα να ξαναμπεί. Ο Κίμι οδηγούσε τον αγώνα με ένα σχετικό περιθώριο ασφαλείας που μόλις βγήκε ο Χάμιλτον από το πιτ στοπ του άρχισε να το ροκανίζει. Μόλις έφτασε πίσω του στην 2η θέση, ενώ είχε ήδη κάνει το πιτ στοπ του, φαινόταν πως ο Βρετανός είχε την νίκη και το πρωτάθλημα στο τσεπάκι του.

Στους επόμενους γύρους είδαμε έναν άτυχο Φέτελ να υπερβάλει εαυτόν και να οδηγεί πέρα από το όριο. Είδαμε τον Φερτάπεν να οδηγεί μυαλωμένα και ώριμα και έφτασε μέχρι την 2η θέση. Είδαμε τον Χάμιλτον να ταλανίζεται από μπλίστερινγκ και τελικά 16 γύρους πριν το τέλος να μπαίνει για αλλαγή ελαστικών.

Στους 10 τελευταίους γύρους η αγωνία κορυφώθηκε. Θα κατάφερνε ο Φέτελ να περάσει τον Μπότας (που άφησε σε αυτόν τον αγώνα δύο φορές να τον περάσει ο Χάμιλτον) και να μειώσει την «χασούρα» από το τε-τα-κέ; Θα προσπαθούσε ο Χάμιλτον να περάσει τον Φερστάπεν για την 2η θέση; Θα έφτανε ο Φερτάπεν τον Κίμι και θα τολμούσε να τον περάσει;

Με την αγωνία να έχει κορυφωθεί, μόνον ο Φέτελ κατάφερε να περάσει τον Μπότας, ενώ οι 3 πρώτοι τερμάτισαν με την σειρά που είχαν. Δίκαιος νικητής ο Ράικονεν που οδήγησε αλάνθαστα και ταχύτατα. Τρομερός και ο Φερστάπεν που δείχνει στόφα πρωταθλητή.

Δείτε εδώ τα τελικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!