Υπεροχή της Mercedes με τον Μπότας στην 1η θέση στην Βραζιλία

Γιώργος Βαρίνος
Υπεροχή της Mercedes με τον Μπότας στην 1η θέση στην Βραζιλία
Αναμφισβήτητη η υπεροχή της Mercedes. Ακόμα και με τον Χάμιλτον εκτός από το ατύχημα που είχε στην αρχή του Q1, ο Μπότας ήταν αυτός που βγήκε κερδισμένος από την μάχη των Κατατακτήριων Δοκιμών. Στην 2η θέση ο Φέτελ και στην 3η ο Ράικονεν.

Οι Κατατακτήριες Δοκιμές ξεκίνησαν με μια μεγάλη έκπληξη στο Αυτοκινητοδρόμιο «Κάρλος Πάτσε» (και όχι Κάρλος Πέις που ακούω μερικούς να το λένε...). Στην εκκίνηση του Q1 πριν ακόμα συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, ο Χάμιλτον το χάνει και καταλήγει στη μπαριέρα καταστρέφοντας το μονοθέσιό του.

Με τον Χάμιλτον εκτός δεν υπήρξε άλλη έκπληξη με τους Έρικσον 19ο, Στρόλ 18ο, Γκασλί 17ο και Βερλάιν 16ο συμπληρώνεται η 5άδα που αποκλείεται. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ελαφρά βροχή που όμως περιορίστηκε σε κάποια σημεία της πίστας.

Στο Q2 είχαμε την έκπληξη του αποκλεισμού του Οκόν καθώς μας είχε συνηθίσει σε πλασσαρίσματα μέσα στη 10άδα. Κατά τα άλλα και ο Βαν Ντουρν δεν τα πήγε καλά, αν αναλογιστούμε την θέση του Αλόνσο, ενώ την 5άδα που δεν θα συμμετείχε, συμπλήρωσαν ο Γκροζάν, ο Μάγκνουσεν και ο Χάρτλεϊ.

Με την εκκίνηση του Q3 ο Μπότας έδειξε πως έχει την ταχύτητα για να πάρει μια εμφατική pole position, αλλά τόσο ο Φέτελ όσο και ο Ράικονεν, ήταν πολύ κοντά του, με τα αγόρια της Red Bull να καιροφυλακτούν για κάποιο στραβοπάτημα. Στο μέσον της διαδικασίας του Q3, ο Φέτελ κατάφερε να ανέβει στην 1η θέση με τον Μπότας 2ο και τον Ράικονεν 3ο πριν... αρχίσει να βρέχει.

Με τα μάτια όλων στην βροχή όλοι μπήκαν για έναν τελευταίο γύρο με την ελπίδα να βελτιώσουν τον χρόνο τους, αν και πιστεύαμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Διαψευθήκαμε καθώς και οι 3 πρώτοι βελτίωσαν τους χρόνους τους, με μεγάλο κερδισμένο τον Μπότας που κατάφερε να πάρει μια άξια πρώτη θέση στο Q3 αφήνοντας τον Φέτελ στην 2η θέση και τον Ράικονεν τελικά 3ο.

Αυτή είναι η σειρά κατάταξης των Κατατακτήριων και θα διαφοροποιηθεί με βάση τις ποινές που έχουν αρκετοί οδηγοί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!