Το Nissan Qashqai «μεταναστεύει» λόγω Brexit;

Πέτρος Πιτσίνης
Το Nissan Qashqai «μεταναστεύει» λόγω Brexit;
Το δημοφιλές crossover κατασκευάζεται στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, ωστόσο η επόμενη γενιά του ενδέχεται να αλλάξει εργοστάσιο παραγωγής λόγω της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ρευστά είναι τα πράγματα για το μέρος που θα κατασκευάζεται το επόμενο Nissan Qashqai, αφού εξετάζονται πολλά σενάρια λόγω της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δεύτερη γενιά του που βρίσκεται τώρα στην αγορά παράγεται στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως ο Κάρλος Γκοσν, CEO της Nissan είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, προκειμένου να συζητήσουν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ιαπωνικής φίρμας, είπε: «Δεν ζητάμε κάποιου είδους "προνόμιο" από τη Βρετανική κυβέρνηση, όμως δεν θέλουμε να χάσουμε την ανταγωνιστικότητά μας».

Βεβαίως, η κυβέρνηση της Αγγλίας δεν θα ήθελε να αποχωρήσει η Nissan από τη χώρα καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της, οπότε τόνισε πως θα κάνουν ο,τι μπορούν ώστε να «προστατέψουν την ανταγωνιστικότητα» της φίρμας. Όσο για την επόμενη γενιά του Qashqai, ανεξάρτητα με το που θα κατασκευάζεται, περιμένουμε να βγει στην αγορά αργά το 2018 ή νωρίς το 2019. Η παρουσίασή της θα γίνει λίγο νωρίτερα, ενώ αν τελικά η παραγωγή του Qashqai «μετακομίσει», θα πάρει μαζί της και το Juke καθώς κατασκευάζονται μαζί. Λέγεται, ότι η τελική απόφαση για το αν θα μείνουν τελικά στο Σάντερλαντ ή όχι, θα παρθεί τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!