Η επανάσταση άρχισε με το νέο Nissan Micra!

Πέτρος Πιτσίνης
Η επανάσταση άρχισε με το νέο Nissan Micra!
Η Nissan μας παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο Micra και στην πέμπτη του γενιά, είναι πιο έτοιμο από ποτέ ώστε να «σπάσει» το κατεστημένο στα σουπερμίνι!

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού μας αποκάλυψε άλλο ένα μοντέλο, το οποίο αναμφίβολα θα... κλέψει καρδιές! Πρόκειται για το νέο Nissan Micra, όπου άλλαξε ριζικά και στην πέμπτη του γενιά, δείχνει πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Το πρωτότυπο Sway που είχαμε δει στην έκθεση της Γενεύης το 2015 έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση και αυτό μόνο στα θετικά μπορεί να συγκαταλεχθεί.

Η μάσκα εμπρός δίνει έναν επιθετικό τόνο στη σχεδίαση και τα φωτιστικά σώματα που μοιάζουν να είναι προέκτασή της εκτείνονται προς τα πλάγια του αμαξώματος, φτιάχνοντας ένα δυναμικό παρουσιαστικό. Πίσω, το μυώδες σχέδιο συνεχίζεται και βλέπουμε τα φανάρια να αποτελούν το τέλος του «νεύρου» που διατρέχει το πλάι του αμαξώματος και καταλήγει στο εμπρός καπό.

Το εσωτερικό είναι ένα φιλόξενο και φωτεινό περιβάλλον με τις διχρωμίες να δίνουν έναν ευχάριστο τόνο, ενώ η σχεδίαση είναι φρέσκια. Το νέο τιμόνι ενσωματώνει διάφορα χειριστήρια και το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής, γίνεται αμέσως το σημείο που «τραβάει» περισσότερο το μάτι. Η τελευταία είναι επτά ιντσών και στο infotainment υπάρχουν διάφορες λειτουργίες που κάνουν τη ζωή του οδηγού ευκολότερη, όπως η δορυφορική πλοήγηση και το Apple CarPlay με υποστήριξη της Siri (φωνητικές εντολές).

Επίσης, διατίθεται και ένα high end ηχοσύστημα της Bose με έξι ηχεία, το οποίο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την καμπίνα του νέου Micra για τέλεια ακουστική. Ο εξοπλισμός ασφαλείας από την άλλη δεν έχει αφεθεί σε δεύτερη μοίρα, καθώς συναντάμε το σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, το αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, την αναγνώριση πεζών, την προειδοποίηση για ύπαρξη αυτοκινήτου στο τυφλό σημείο, την αυτόματη λειτουργία της μεγάλης σκάλας φώτων και την αναγνώριση των οδικών σημάτων.

Στο κομμάτι των κινητήρων, το Micra θα διατίθεται αρχικά με τον τρικύλινδρο τούρμπο βενζίνης των 0.9 λίτρων και τον πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων, με την απόδοση και των δύο να ορίζεται στους 90 ίππους. Αργότερα, ένα ατμοσφαιρικό βασικό σύνολο θα προστεθεί στην γκάμα, το οποίο θα έχει ισχύ 75 αλόγων από το ένα λίτρο κυβισμού. Ακόμη, δεν γνωρίζουμε αν στο μέλλον θα προστεθεί ένα πιο ισχυρό μοτέρ. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως ένα νέο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση θα συνοδεύει το αυτοκίνητο, το οποίο ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού μπορεί να προσφέρει άνετη οδήγηση ή να διαμορφωθεί έτσι, ώστε να υπάρχει κορυφαίος έλεγχος σε γρήγορη κίνηση. Οι πωλήσεις του νέου Nissan Micra θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από τον Μάρτιο του 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!