Θα τα καταφέρει η McLaren;

Γιώργος Βαρίνος
Θα τα καταφέρει η McLaren;
H 8η και 10η θέση των Μπάτον και Αλόνσο στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, αφήνει υποσχέσεις για είσοδο μιας έστω McLaren στο Q3.

Με δεδομένη την καλή απόδοση των μονοθέσιων της McLaren – Honda την πρώτη ημέρα των δοκιμών στο ρωσικό Γκραν Πρι, το ερώτημα που πλέον μένει να απαντηθεί είναι αν έστω ένα από τα δύο αυτοκίνητα θα μπορέσει να περάσει στην τρίτη σειρά των κατατακτήριων σήμερα.

Ο Αλόνσο είναι αισιόδοξος ότι η καλύτερη απόδοση της McLaren δεν είναι πυροτέχνημα και θα συνεχιστεί, με σοβαρές πιθανότητες να περάσει στο Q3. Πράγματι, αν συγκρίνει κανείς τους χρόνους των μονοθέσιων στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών και στη δεύτερη, ήταν η μέρα με τη νύχτα. Τα βρετανικά μονοθέσια πέτυχαν την πιο εντυπωσιακή μείωση χρόνων.

«Το να είμαστε κοντά στο Q3 είναι καλά νέα για εμάς και αν μπορούμε να φέρουμε τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο στο Q3 θα ήταν ακόμα καλύτερα» δήλωσε ο Ισπανός, μεταφέροντας παράλληλα και την ικανοποίηση της ομάδας του.

«Κάποιες φορές τα αποτελέσματα την Παρασκευή μας κάνουν αισιόδοξους και στη συνέχεια, το Σάββατο, δεν τα καταφέρνουμε. Ωστόσο το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση. Δεν από δίδει στο 100%, νομίζω ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης όσον αφορά το set-up, αλλά υπάρχει χρόνος γι’ αυτό».

Σύμφωνα πάντα με τον Αλόνσο, το μεγάλο στοίχημα για μια θετική εμπειρία στη Ρωσία έχει να κάνει με την απόδοση των ελαστικών. «Αν καταφέρουμε να φέρουμε τα ελαστικά σε σωστή θερμοκρασία, τότε θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αλλά αυτό είναι θέμα πολλών άλλων παραγόντων, ωστόσο είμαι αισιόδοξος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!