Το Ford που αδιαφορεί για το κρύο

Πέτρος Πιτσίνης
Το Ford που αδιαφορεί για το κρύο
Το Cold Weather Package είναι ένα εξοπλιστικό πακέτο που προσφέρεται με το Ford Escape και το καθιστά ικανό να ανταπεξέλθει ακόμη και σε... πολικές συνθήκες.


Το Ford Escape συμφωνεί με το ρητό που λέει ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και διαθέτει στον προαιρετικό του εξοπλισμό ένα πακέτο, που το καθιστά «άτρωτο» στο κρύο και τα χιόνια. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτοόυ του πακέτου είναι η λειτουργία θερμαινόμενων υαλοκαθαριστήρων, που αποτρέπει την εκνευριστική συνήθεια των τελευταίων να κολλάνε στο παρμπρίζ και δεν χρειάζεται να σηκωθούν από αυτό, για να προστατευθούν.

Η θέρμανση επιτυγχάνεται από μια σειρά αντιστάσεων που βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο του εμπρός τζαμιού, ενώ μπορούν να καθαρίσουν την γυάλινη επιφάνεια από ελαφρύ χιόνι και πάγο σε μόλις δέκα λεπτά, με τον υδράργυρο να δείχνει -28 βαθμούς κελσίου. Μάλιστα μέσω του infotainment, δίνεται η δυνατότητα χειρισμού του συστήματος (αλλά και του καλοριφέρ) από το smartphone, ώστε το Escape να είναι έτοιμο για «δράση» από τη στιγμή που ο οδηγός του μπει μέσα. Οι υπόλοιπες λειτουργίες του πακέτου περιλαμβάνουν θερμαινόμενα καθίσματα και καθρέπτες, πατάκια παντός καιρού και επιπλέον σύστημα θέρμανσης, για την παροχή ζεστού αέρα όσο ο κινητήρας είναι ακόμη κρύος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!