Στην Ακαδημία της Ferrari ο Ριβόλα

Νίκος Τσιώκος
Στην Ακαδημία της Ferrari ο Ριβόλα
Ο αθλητικός διευθυντής της Ferrari, Μασίμο Ριβόλα, επιβεβαίωσε ότι θα αφήσει την ομάδα της F1 για να ηγηθεί της Ακαδημίας.

Αλλαγή καθηκόντων για τον Μάσιμο Ριβόλα στη Ferrari, καθώς αφήνει τη θέση του αθλητικού διευθυντή στην ομάδα της Formula1 για να αναλάβει επικεφαλής της Ακαδημίας Οδηγών της Scuderia (FDA). Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος, αφού αποχώρησε ο Λούκα Μπαλνιτσέρι.

«Οι φήμες που κυκλοφορούσαν για λίγο αληθεύουν, όμως ήθελα να είστε οι πρώτοι που ξέρετε επίσημα τι αποφασίστηκε από τη Ferrari για μένα. Μετά από 18 χρόνια στην F1, εκ των οποίων τα 12 ήταν στο πιτ γουόλ, είναι καιρός να κάνω ένα πιτ στοπ. Έχω κίνητρο και αποφάσισα να αναλάβω την ανανέωση της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari.

Ο αποχαιρετισμός ενός τόσο συμβολικού οδηγού, όπως ο Ζουλς (Μπιανκί), σημαίνει ότι είναι μία πραγματική αποστολή. Επίσης χάρη στην προηγούμενη εμπειρία μου ήμουν ευτυχής που δούλεψα με πολλούς οδηγούς, όπως οι Σεμπάστιαν (Φέτελ) και Φερνάντο (Αλόνσο) για να μιλήσω και με ονόματα.

Οι πρωταθλητές του αύριο θα μεγαλώσουν στην Ακαδημία και είναι εκπληκτικό», ανέφερε ο 44χρονος σε επιστολή προς του οπαδού της ομάδας του Μαρανέλο. Τέλος, να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή στην FDA συμπεριλαμβάνονται ο Ιταλός Αντόνιο Φουόκο και ο Κινέζος Γκουάν Γιου Ζου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!